Pana-Vision

Novi singl The Smile može se čuti u posljednjoj epizodi finalne sezone Peaky Blinders

The Smile by ALEX LAKE INSTA CREDIT @TWOSHORTDAYS

 Alex Lake
Ne čudi ovakav izbor jer je glavna zvijezda serije - irski glumac Cillian Murphy, veliki obožavatelj i prijatelj grupe

U posljednoj epizodi finalne sezone serije Peaky Blinders prikazane prošle nedjelje na BBC-u premijerno se mogao čuti novi singl "Pana-Vison" benda The Smile. Serija koja prati gangstersku bandu u Birminghamu u prvoj polovici 20. stoljeća poznata je po sjajnom soundtracku. Uostalom, pjesma "Red Right Hand" Nicka Cave postala je i zaštitni znak serije a glavni glumac, Cillian Murphy, kojeg gledamo kao vođu bande Tommya Shelbya, osvjedočeni je ljubitelj rock glazbe. I sam je imao bend kao mladić a svoju sklonost grupi Radiohead - a The Smile su novi projekt Thoma Yorka i Johnnya Greenwooda, temeljnog autorskoj dvojca grupe, često je isticao.

Pa smo tako na početku premijernog koncerta The Smile u Londonu mogli čuti Murphyja kako recitira istoimenu pjesmu Williama Blakea.

Pjesma "Pana-Vision" zasnovana na hipnotičkom klavirskom motivu, četvrti je i najnoviji singl The Smile, čiji prvi album s nestrpljenjem očekujemo.

U istoj epizodi premijerno je emitirana i nova instrumentalna pjesma Thoma Yorkea "To je How Horses Are" koja sada je dostupna kao druga polovica njegovog nedavno objavljenog singla "5:17".

Na šestu sezonu Peaky Blindersa moramo pričekati ljeto kada će se početi prikazivati na Netflixu. No zato The Smile, bend kojeg čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet upravo iz Zagrebu 16.svibnja kreće na europsku turneju. Grupa svira u Hali, novom koncertnom prostoru na Slavonskoj aveniji a kao predgrupa nastupa skladatelj i multiinstrumentalist Robert Stillman.

The Smile su Radiohead u malom i sudeći po premijernim koncertima u Londonu koje smo imali prilike vidjeti u live streamu njihov koncert u Zagrebu nikako se ne bi trebao propustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:27