UPOZNAJTE ŽIVU

Novi projekt Lucije Ivšić iz benda Punčke moderni su zvukovi nastali na slavonskim korijenima

ŽIVA 

 Jess Brohier
Miks slavic-popa, trip-hopa, alternativnog R&B-a, darkwavea i elektronike pomiče granice i predstavlja izlazak iz zone komfora

Lucija Ivšić, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao članica rock benda Punčke, predstavlja se novim projektom ŽIVA i singlom “Power”.

S trenutnom adresom u Australiji, na novom projektu Lucija je radila više od godinu dana, tijekom najdužeg lockdowna na svijetu. Novi singl nastao je u njezinu domu u Melbourneu, a nakon nekoliko iteracija, ŽIVA je konačno spremna za publiku. Gradeći priču na svojim slavonskim korijenima, ŽIVA spaja moderne zvukove s onima koji predstavljaju njezin grad Vinkovce i kulturu u kojoj je odrasla.

Kroz novi projekt Lucija predstavlja vlastita iskustva kroz drugačije žanrove od onih koji su se mogli čuti u Punčkama. U skromnom studiju, opremljena mikrofonom i laptopom, ŽIVA utjelovljuje izlazak iz zone komfora i nastavlja pomicati granice, kombinirajući elemente slavic-popa, trip-hopa, alternativnog R&B-a, darkwavea i elektroničke glazbe.

Iako je riječ o glazbi koja je drugačija od one Punčki, jedna od glavnih odlika i u ovom slučaju su pjesme nabijene energijom, ponekad mračne, ali pune iskrenih stihova. Kao što sama Lucija kaže za novu glazbu koju stvara pod imenom ŽIVA:

- 'Power' je uvod u moj put samootkrivenja, rađanja novog identiteta i otkrivanja ljubavi prema samoj sebi.

Singl “Power” napisan je, snimljen i produciran u Lucijinu domu u Melbourneu u rujnu 2021., uz stalnu potporu Anje Tkalec, basistice Punčki i producentice u studiju Rattus Rattus. Za mix je zaslužan John Foyle, londonski producent koji je radio s imenima poput Ibeyi, a master potpisuje Damjan Blažun, hrvatski producent s adresom u Berlinu. Lyric video napravio je Martin Peranović.

Pjesma je i najava nadolazećeg EP-a koji će biti objavljen sljedeće godine, a novi singl “Power” dostupan je na svim streaming servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2021 15:06