GREEN RIVER FESTIVAL

Na Savi koncert legendarnih Denis&Denis i Ribička večer uz šarane na rašljama i ljuti fiš

Opušteno ozračje na obali rijeke Save kod Hendrixovog mosta na Green River Festivalu
 Ronald Gorsic/Cropix
Priprema se Ribička večer koju će svojim gastronomskim znanjem začiniti članovi Sportsko-ribolovnog društva iz Slavonskog Broda

Ljeto je na izdisaju, noći su sve hladnije, no omiljeni Green River Festival ide dalje, a ove subote pripremili su za Zagrepčane i goste posebnu glazbeno-gastronomsku poslasticu.

Dugo nismo uživo čuli bezvremene hitove skupine Denis&Denis poput "Program tvog kompjutera" ili "Ja sam lažljiva" koji su obiježili čitavu jednu eophu hrvatskog popa i syntha. Ispod Hendrixovog mosta održat će koncert od 20 sati, a ulaz je besplatan.

No, posebna je i gastronomska priča. Ove subote večer pripada ribičima. Neće tu biti onih "ribičkih priča" već je stvar vrlo konkretna. Dečki iz Sportsko-ribolovnog društva Slavosnkog Broda dolaze nas naučiti kako se tradicionalno priprema specijalitet tog kraja - šaran na rašljama, na vatrama koje će biti zapaljene u prostoru festivala na Savskom nasipu.

Čak i ako niste ljubitelji riječne ribe, savjetujemo vam da ovu deliciju probate, sigurni smo da ćete biti oduševljeni. A oni kojima je ipak draže pojesti nešto "na žlicu" izabrat će fiš paprikaš no, kako neslužbeno doznajem, budite oprezni jer ga Slavonci vole poprilično zaljutiti.

Ulaz na koncert i na Festival kojeg organizira udruga "Priroda za sve" je besplatan, a sve u cilju da s zapušten prostor Savskog nasipa vrati građanima. Godinama, naime, slušamo kako se taj prostor treba bolje iskoristiti, no od silnih obećanja dosad se nije ispunilo nijdno osim projekata civilnog društva koje se trudi vratiti život na nekad omiljena okupljališta građana. Green River, koji traje sve do 30. rujna, samo je jedan od takvih projekata koje, kako kažu organizatori, valja podržati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:23