VIŠE OD STO IZVOĐAČA

Na Open Air festival u Novom Zagrebu stiže i kultni daruvarski rock bend koji ove godine slavi 25 godina postojanja

Donkey Hot

 PROMO
Cilj ‘Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu‘ je promicati glazbene i tehničke kulture, mlade neafirmirane bendove i umjetničke programe

Novi Zagreb ove godine dobio je festival pod nazivom “Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu” u neposrednoj blizini Glazbene Kuće, na velikoj zelenoj površini (više od 5500m2) ispred paviljona br. 20, gdje se održava 11 dana Open Air festivala s ciljem promicanja glazbene i tehničke kulture te mladih neafirmiranih glazbenih sastava i umjetničkih programa.

Ulaz je slobodan, a misija je oplemeniti ponudu grada Zagreba edukativno-glazbeno-sportsko-umjetničkim programom kroz višednevni festival koji bi se održavao jednom godišnje.

image

Kako do Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu

PROMO

Vizija - postati svjetski poznati i priznati edukativno-glazbeno-sportsko-umjetnički festival koji na području Zagrebačkog Velesajma može neograničeno rasti. Najavljeni su nastupi više od 100 izvođača (60 bendova).

Ako želite pojačati djelovanje Glazbene Kuće, to možete učiniti svojim dolaskom, donacijom ili glasanjem za najbolji neafirmirani mladi bend. Glasati možete isključivo na lokaciji događanja, a glasački listić je svaki izdani račun za konzumaciju pića ili hrane. Pobjednik je onaj bend koji skupi najveći zbroj konzumacija (iznosa računa). Glasati možete isključivo na dan kad bend svira, a svaki bend imat će svoju glasačku kutiju u neposrednoj blizini blagajne.

Cjelokupni program Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu vodit će Romano Dautanac (poantaprice.hr), profesionalac koji će promovirati bendove koji nastupaju, pročitati njihove bitne infose pred publikom, najavljivati događaje, biti zadužen za interakciju s publikom i izvoditi male glazbeno-scenske točke u pauzama.

image

Lokacijski plan Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu

PROMO

Kroz festival će proći jako puno neafirmiranih i mladih glazbenih sastava. Također će nastupiti cover i tribute bendovi koji će nas podsjetiti na naše glazbene ikone i vratiti nas u njihovo zlatno doba. Tu su i umjetničke izvedbe plesnih skupina i akrobatskih vještina. Uz sve navedeno, za trajanja festivala na raspolaganju će biti 350 slušalica koje nam omogućuju sad već popularni Silent Party, a moći ćete slušati 3 različita kanala (flora) na kojima možete čuti DJ izvedbe te razne popularne plesne i pjevne playliste.

Ako kojim slučajem još uvijek niste pronašli razloga za posjetiti festival, EVOZILA će izlagat sve svoje električne ljubimce, jedinstvena električna vozila poput električnih monocikala, popularnih električnih romobila te vrlo zanimljivih i uzbudljivih električnih longboarda i bicikala. Osobni prijevoz nikad nije bio efikasniji i zabavniji, a EVOZILA vam mogu pomoći da probijete led i iskusite nove oblike urbanih prijevoza. Njihov tim nudi vam osnovne lekcije kako biste savladali prve korake i vožnje na električnim vozilima.

Istaknuti izvođači

Srijeda, 28.6. - LES

LES je rock bend koji je na sceni dugi niz godina. Tekstovi su im prožeti hermetičnom poetikom, a glazba je spoj klasičnog rocka, undergrounda i komercijale. Bend je kao vjetar koji ne zna kamo će i gdje će završiti.

Četvrtak, 29.6. - Cota G4

Ovaj kultni daruvarski rock bend ove godine slavi 25 godina postojanja, a na festivalu će nam predstaviti pjesme s novog albuma "Mjesečeva kći" uz presjek svojih najboljih pjesama.

Petak, 30.6. - Kosam/Diskonaut

Kosan je multidimenzionalni, glazbeni sastav uronjen u istraživanje međuharmonijskih, ritmičkih odnosa svjetske melodijske etnografije u interstelarnom prostoru. Sastavljen od modularnih glazbenih jedinica, transformira prostor i vrijeme kupkom eksplozivnih balkanskih melosa, psihonautičnih pejsaža i plesnih vibracija u transpersonalno iskustvo dostupno svima. Pomno osluškujući vibracije publike Kosan djeluje kao portal između svjetova, propitkujući ljudsku svijest i duhovnost kroz frekvencijska strujanja unutar glazbenih vrijednosti.

Diskonaut je peteročlani bend koji svira autorsku glazbu na hrvatskom jeziku, žanrovsku kombinaciju diska, funka i psihodeličnog rocka, inspirirani plesnim ritmovima i grooveovima 70’ih godina prošloga stoljeća u kombinaciji s modernim popom i neuobičajenim ritmovima.

image

Lokacijski plan Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu

PROMO

Subota, 1.7. – Donkey Hot/Problem

Donkey Hot je rock ‘n‘ roll bend koji postoji od 2014. godine, a članovi benda su Vili Gobac na vokalu, Mihovil Burek na gitari, iza bubnjeva se skriva Hrvoje Dizdar, na klavijaturi je Marijo Dujmić i na basu Doris Mihaljević.

‘‘Bend je u zadnjih devet godina postigao ništa, tako da se ne nadamo ničemu. Uspjeh nam se još nije dogodio i za njega ćemo možda morati pričekati i nekoliko života‘‘, sa suzom u oku govore članovi benda. Ipak, nedavno su izbacili album "MAMA". Još smišljaju pravi odgovor na pitanje zašto se album zove baš tako, nisu se dogovorili je li bolji bubnjar Vili ili Hrvoje, Doris još uvijek nije uspjela doći na vrijeme na probu, a Dujmić još nije uspio hakirati društvene mreže da imaju tisuće lajkova na objavama. Zapravo, jedino u što su sigurni je to da će na svakom idućem gigu napraviti ludnicu. Burek kaže da "Vili ima to nešto što diže iz mrtvih", tako da su i oni dobrodošli na njihove koncerte. Dodajemo i jednu ekskluzivnu vijest - Donkey Hotu bilo je potrebno punih devet godina da izdaju album, a s obzirom na to da već sviraju i neke stvari s drugog albuma, pretpostavljamo da će taj drugi album izaći nekad oko 2045.

Nedjelja, 2.7. Colostrum/Živa Voda

Colostrum, nekad najmlađi bend u Zagrebu i okolici, sad već iskusno pristupa novim izazovima. Toni Ku$h, Leky Li, Bucy Bu, Damy i Matko Stopalko nakon novih singlova objavljenih u protekloj godini otvaraju svoju europsku turneju sa zagrebačkim koncertom. Iduće postaje su Helsinki i Gospić, a nakon toga, tko zna - možda završe i u showu Dalibora Petka.

image

Živa voda

PROMO

U okviru Festivala Perforacije i Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu, UIII (Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja) 2. srpnja 2023. predstavlja ovogodišnje izdanje izvedbenog djela Opera Commerciale. Prva dva čina Opere bit će izvedena u Kineskom paviljonu s početkom u 21 sat, a treći i završni čin bit će predstavljen na pozornici Ljeta na Velesajmu ispred Paviljona 20 s početkom u 22 sata. Treći čin pod nazivom "Nesvrstani Armstrong" je hommage sastava Žive vode (Nenad Sinkauz, Nenad Kovačić, Alen Sinkauz, Maja Rivić, Mak Murtić, Nika Bauman, Vedran Peternel i dr.) Louisu Armstrongu, odnosno njegovom nastupu na Zagrebačkom velesajmu 1959. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:16