novi pristup

Na koncert ili na cijepljenje? U Australiji uvode praksu koja će spojiti umjetnost i medicinu

Vaccine and syringe for prevention and treatment from COVID-19
 Getty Images/iStockphoto
Na festivalu Round bit će postavljeni posebni šatori u kojima će se posjetitelji festivala moći cijepiti

U Queenslandu u Australiji ovih dana se odvija glazbeni festival u čiju je organizaciju uključeno i tamošnje Ministarsvo zdravstva, pa će se posjetitelji, osim što će dobiti priliku poslušati koncerte, na lokaciji moći i cijepiti Pfizerom.

Na festivalu Round izvodit će se country glazba: sviraju John Butler, John Williamson, Lee Kernaghan i Sheppard, a na line upu su i medicinski djelatnici koji će zainteresirane i cijepiti.

Prvi je to festival u Australiji koji se odlučio na ovakav potez, no već smo imali prilike svjedočiti sličnim akcijama - pop-up centri za cijepljenje bili su postavljeni na britanskim Reading i Leeds festivalima, a na isti su se potez u srpnju odlučili i na jednom festivalu u Ottawi, gdje su cijepljene stotine posjetitelja.

Kako prenosi The Guardian, direktor Rounda James Dein je izjavio: "Rad na festivalu usred pandemije nije lak zadatak, no cijepljenje je ključ za slobodu".

Očekuje se da će festival kroz tri dana posjetiti oko 12 tisuća ljudi.

"Stvar je prilično jednostavna. Vrlo brzo nakon što uđete na festival će vas dočekati šator s radnim prostorom za medicinsko osoblje. Bit će vrlo lako. Uđete, registrirate se i cijepite se," obrazložio je Dein.

Istaknuo je i da se raduje novom izdanju festivala. On je, naime, održan i prošle godine, no posjetitelji su bili prisiljeni sjediti za stolovima, dok ovoga puta smiju čak i plesati.

Iako posebne upute oko toga nisu izdane - za pretpostaviti je da bi se onima koji se odluče cijepiti na festivalu preporučilo da tijekom zabave ipak ne konzumiraju alkohol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:04