SPEKTAKL ZA FANOVE

METALLICA snima 3D dokumentarac: Obožavateljima će biti DOSTUPAN 2013.

Američki redatelj mađarskog podrijetla Nimrod Antal režirat će dokumentarni film u 3D tehnici o američkom heavy metal bendu Metallici, objavljeno je u četvrtak.

Metallica je na svojim internetskim stranicama potvrdila da je s Antalom potpisan ugovor za snimanje filma, koje počinje u kolovozu.

Antal je za film iz 2003. na mađarskom jeziku "Kontroll", koji je napisao i režirao, dobio nekoliko uglednih filmskih nagrada. Njegovi filmovi uključuju i horor triler "Soba smrti" s Kate Beckinsale i Lukeom Wilsonom, akcijsku triler dramu "Armored" s Mattom Dillonom i Laurenceom Fishburneom, te akcijski film "Predatori" s Adrienom Brodyjem.

"Nimrodov sam obožavatelj još od kad se njegov prvi film na mađarskom jeziku 'Kontroll' pojavio u Cannesu 2004. i apsolutno oduševio sve prisutne", stoji u izjavi bubnjara i tekstopisca Larsa Ulricha na mrežnim stranicama skupine. "S uživanjem promatram procvat njegove karijere u Hollywoodu tijekom posljednjih nekoliko godina. Pet minuta nakon što sam ga upoznao, postao sam ovisan o njegovom entuzijazmu, njegovom pristupu kreativnom procesu i njegovoj osobnosti koja razmišlja 'izvan kutije'", dodaje.

Film, čiji se naslov još ne zna, "nastojat će objediniti prizore s koncerata i one iz privatnog života glazbenika". Producentica filma je Charlotte Huggins a u distribuciju bi trebao krenuti 2013.

To nije prvi dokumentarac o toj skupini. Godine 2004. objavljen je "Some Kind of Monster", koji prati nastanak i koncerte albuma "St. Anger" iz 2003.

Metallicu uz Ulricha čine ritam gitarist i vokal James Hetfield, vodeći gitarist Kirk Hammett i basist Robert Trujillo. Od kad je 1981. osnovan, bend je objavio devet studijskih albuma, tri koncertna, dva EP-a, 24 glazbena videa i 45 singlova. Osvojili su devet nagrada Grammy dok im je pet uzastopnih albuma debitiralo na prvom mjestu Billboard 200. Album "Metallica" iz 1991. prodan je u 11 milijuna primjeraka u SAD-u te 22 milijuna primjeraka diljem svijeta, što ga je učinilo 25. najprodavanijim albumom u državi.

Sastav je, zaključno s objavom svog posljednjeg albuma "Death Magnetic", prodao oko 100 milijuna albuma diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:47