Bivši Beatles

McCartney na Glastonburyju odsvirao koncert života, no publika mu zamjerila - Johnnyja Deppa

Paul McCartney

 dpa Picture-Alliance via AFP
Nezapamćene ovacije je izazvao i trenutak kada se na videozidu pojavio i John Lennon

Paul McCartney je prošlog vikenda nastupio na Glastonburyju, a brojni se slažu da je to bio jedan od njegovih najboljih koncerata ikada. Ipak, dio publike oštro kritizira jednog od The Beatlesa, i to radi – Johnnyja Deppa.

McCartney je svojim nastupom i sa svojih 80 godina ušao u povijest ovog velikog festivala kao najstariji solo headliner. Glazbeni kritičari diljem svijeta su oduševljeni njegovom izvedbom, kao i posebnim gostima koncerta – Bruceom Springsteenom i Daveom Grohlom.

Nezapamćene ovacije je izazvao i trenutak kada se na videozidu pojavio John Lennon koji je skupa s McCartneyjem "pjevao" pjesmu "I Got a Feeling".

Ipak, neki smatraju da je sve palo u vodu kad je Paul izvodio pjesmu "My Valentine" iz 2012. godine, koju je posvetio svojoj supruzi Nancy, koja je koncert pratila iz publike.

Sporni Depp nije osobno napravio problem, nego je nekima zasmetalo što se pojavio na videozidu iza McCartneyja.

Depp je, naime, protagonist spota za "My Valentine", a na snimci svira gitaru te prevodi tekst pjesme na znakovni jezik. Uz njega se pojavljuje i Natalie Portman.

Društvene mreže su izgorjele jer brojni misle da nije prikladno da se Deppa, koji je nedavno završio suđenje s Amber Heard, predstavlja na festivalu koji bi u srži trebao promovirati ljubav, poštovanje, jedinstvo...

Inače, McCartney i Depp su prilično bliski prijatelji, a pjevač je na svojoj nedavnoj američkoj turneji redovno puštao spot dok je pjevao. U to je vrijeme suđenje bilo u tijeku, tako da se radilo o očitom lobiranju da se Deppa proglasi nevinim, a brojni i posljednji potez shvaćaju kao znak podrške glumcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:13