Izgubljeni Vikend

Josip Radić (Valentino Bošković) izbacio blagdansku pjesmu: ‘Nadam se da će nam dosaditi‘

Josip Radić

 Filip Kovačević
‘Dobili ste mene za pjevača, žao mi je!‘, kaže Radić, koji surađuje s brojnim imenima hrvatske scene

Autor i glazbenik Josip Radić sa svojim glazbenim projektom Izgubljeni Vikend donosi novu pjesmu - ovog puta riječ je o blagdanskom singlu "Kitimo naš prvi bor", koja prikazuje božićno raspoloženje unutar četiri zida, daleko od adventske ponude, preskupih hot dogova i smrznutih stopala.

Nakon zajedničkih pjesama s Yayom, Johnom iz MORT-a te bendom Pavel, Izgubljeni Vikend donosi pjesmu koju je ovaj put otpjevao njen autor te pokretač čitave priče, Josip Radić.

"Pjesma se pojavila tijekom jednog izgubljenog vikenda, u samom fotofinišu studenoga, stoga nije bilo vremena za predugo razmišljanje i organizaciju gostovanja nekog drugog pjevača ili pjevačice. Dobili ste mene, žao mi je! No, bonus je vokalni prvijenac četverogodišnjeg Frane Radića, koji se našao u kućnom studiju tijekom snimanja demo verzije pjesme" otkriva.

Uz Josipa Radića, koji je osim za dio pjevačkih i odsviranih dionica, uz Vedrana Baotića zaslužan i za produkciju pjesme, u njenom kreiranju je sudjelovao i klavijaturist Jurica Hotko, a objavljena je u samostalnom izdanju Izgubljenog Vikenda. Za vizual pjesme zaslužan je ilustrator i dizajner Boris Pleša.

image

Josip Radić

Izvan fokusa

"Nadam se da će nam svima uspješno dosaditi već krajem prosinca, kao i sve ostale božićne pjesme, ali se svejedno nadam njenom povratku i dogodine!", kratko poručuje Josip Radić.

Inače, on autorski stoji i iza bendova Kensington Lima i Valentino Bošković.

Valentino Bošković je glazbeni sastav s relacije Zagreb-Split i velika uspješnica hrvatske alternativne scene. Zanimljivo je da Valentino nikada nije održao koncert, ali je najavio debi pred publikom na Vidovoj gori, i to na Valentinovo 2046. godine.

Što se tiče Kensigton Lime, bend, uz Radića, čine Lovorka Sršen (vokal), Danijel Benko (gitara), Karlo Kurtalj (bas) i Jere Šešelja (bubnjevi), a njihova su dva albuma primijećena na glazbenim nagradama.

image

Nagrada Rock&Off za izvođača godine Kensington Limi. Na fotografiji: Lovorka Sršen

Davor Pongračić/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:55