SMRT SCOTTA ASHETONA

IGGY POP O BUDUĆNOSTI THE STOOGESA: 'Ne želim reći da sam završio s bendom, ali nastaviti sada bi bilo pogrešno'

 Neilson Barnard / Getty
"Ne vidim razlog da skočim na pozornicu u uskim levisicama. Što ću vrištati na stageu?", rekao je Iggy Pop

Frontmen The Stoogesa Iggy Pop izrazio je sumnju u budućnost benda nakon smrti bubnjara Scotta Ashetona koji je 15. ožujka u dobi od 64 godine preminuo od srčanog udara, prenosi časopis Uncut.

Pop je rekao da ne može vidjeti bend kako svira u budućnosti. "Ne želim reći da sam završio s bendom. Želim reći da su braća Asheton (Scott i Ron) bili temelj grupe. Kada je Ron preminuo, Scott ga je predstavljao. Gotovo sve što smo svirali, Ron je to svirao na originalan način. Zasada ne vidim razlog da skočim na pozornicu u uskim levisicama. Što ću vrištati na stageu?", rekao je Pop.

Pop je nadalje istaknuo i da nema planova ići na turneje u bilo kojem svojstvu najmanje dvije godine. "Jednostavno ne mogu zamisliti bend kako svira u bližoj budućnosti. To bi jednostavno bilo pogrešno. No, ako nešto iskrsne trebali bi biti otvoreni prema tome. Ovisi o osjećajima obitelji te ostalim članovima benda. Gitarist James Williamson je u grupi, i ja sam još otkako je osnovana. Ovisilo bi o stvarnostima i glazbenoj istini", rekao je Pop.

Ashetonov brat te kolega u bendu Ron Asheton umro je 2009. Braća su zajedno sa basistom Daveom Alexanderom i Iggyjem Popom osnovala bend 1967. u Ann Arboru u američkoj saveznoj državi Michigan.

Zajedno su objavili tri albuma - "The Stooges" (1969.) "Fun House" (1970.) i 1973. "Raw Power". Raspali su se 1974., pa onda opet okupili 2003.

Scott je nakon ozljede 2011. privremeno napustio bend, ali mu se potom ponovno pridružio na albumu "Ready to Die" iz 2013.

The Stoogesi su nakon ponovnog okupljanja dvaput svirali u Hrvatskoj - oba puta na zagrebačkom INmusic festivalu. Prvi puta 2007. nakon albuma The Weirdness 2007. te prošle godine u sklopu promotivne turneje za album "Ready to Die".

The Stooges: No Fun (s albuma 'The Stooges' 1969.), uživo u Parizu 2012.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:31