ZVUK 80-IH

Ida Prester u novom ljubavnom singlu ugostila tajnovitog mladog umjetnika Fantoma

Singl ”Budalo”

 Promo/Promo
Ovo je prva suradnja Ide i Fantoma, koji je za pjesmu osmislio plesni aranžman pun retro sintova, baziran na zvuku 80-ih.

Nakon niza uspješnih singlova naša produktivna glazbenica Ida Prester nastavlja s glazbenim iznenađenjima. Objavila je novi singl "Budalo" u suradnji s tajanstvenim mladim umjetnikom Fantomom, a o čemu se točno radi ispričala je i ona sama.

"Ovo je pjesma o ljudima koji se opiru ljubavi, a zapravo je od početka sve jasno. Iz straha igraju igrice, prave se ludi i samo gube vrijeme. Za njih je smišljena i poruka pjesme: "Prestani s inatom i dođi da me voliš, moglo bi biti dobro baš, budalo". Nek vam ova pjesma i poruka budu soundtrack ljeta koji stiže, ljeta u kojem ćemo nadoknaditi sve propuštene poljupce i zagrljaje", ističe Ida.

image

Prizor iz spota.

Promo/Promo

Ovo je prva suradnja Ide i Fantoma, koji je za pjesmu osmislio plesni aranžman pun retro sintova, baziran na zvuku 80-ih. "Fantom je jako zanimljiv autor i izvođač. Pratim ga već nekoliko godina, autentičan je i stvara sint pop hitove popularne među indie publikom cijele regije. Čim sam krenula u pisanje ove pjesme čula sam njegov vokal. A i vizualno se savršeno uklopio u ovu noćnu fantaziju. Nevjerojatno je fotogeničan i stajliš", kaže Ida Prester.

Novi singl komentirao je i Fantom. "Pjesma “Budalo” je sudar dvije različite generacije alternativnog domaćeg popa. Iako se sam zvuk definira kao “retro”, tematika pjesme je moderna, pa se tako svaka generacija može pronaći u njoj i osjetiti njenu vibru i emociju. Ida već duže vrijeme daje pravi primjer svojim starijim kolegama podržavajuću nas koji smo na početku i kojima je takav vid podrške jako potreban i značajan", kaže glazbenik.

Ljubavna igra Ide i Fantoma prenesena je i u zanimljiv pop art video koji potpisuje iskusna filmska ekipa. Režije se prihvatio Miroslav Terzić, autor nagrađivanog filma Šavovi i serije Tajkun, a vizualni dio potpisuje snimatelj Miloš Jačimović (Tilva Roš). Kostime je osmislio Idin dugogodišnji art direktor, Marko Čerketa.

Njihov zarazni novi hit možete poslušati i na svim digitalnim servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:49