LJETO JE VEĆ GOTOVO

Goleme gužve na koncertu kojeg je održao Z++. Gostovali su i Vojko V, Hiljson Mandela, Buč Kesidi... evo kako je bilo

Dom sportova

 Marko Lopac/
Istaknuo se i kroz suradnju na domaćem hit-singlu ‘Trebaš li me‘ Eni Jurišić i Matije Cveka, čiji je autor glazbe i producent

Ove subote, 2. prosinca, osječki glazbenik, producent i autor z++ nastupio je u zagrebačkom Domu sportova i pred energičnom publikom koja je s nestrpljenjem iščekivala njegov nastup održao svoj najveći samostalni koncert do sada. Uz pomno odabranu set-listu i detaljno pripremljenu audio-vizualnu produkciju, na pozornici su mu se pridružila i neka od najzvučnijih regionalnih glazbenih imena - Vojko V, Buč Kesidi, Nipplepeople i Hiljson Mandela.

"Sve je podređeno ovom koncertu, jer želim publici iznijeti svoj najbolji nastup do sada" najavljivao je z++ uoči Doma sportova, a zatim ove subote publici i predstavio takav koncert. Kroz gotovo dva sata nastupa, uživo je izveo niz svojih prepoznatljivih singlova i favorita publike, kao što su "Nema vremena", "Tajna", "crno+zlatno", najnovije pjesme "sedmo nebo" i "ŠNiT", kao i nezaobilazne "Ljeto već je gotovo", "kabriolet" i "dijamanti".

image

Dom sportova

Marko Lopac/

Kao posebna iznenađenja večeri na pozornici su mu se pridružili i raznovrsni glazbeni gosti - već u prvom dijelu koncerta u nastupu mu su pridružio njegov stalni suradnik, reper Massimo Savage, kao i dvije plesačice koje su tijekom dijela koncerta izvele ples na svili. Publiku je zatim kroz koncertnu večer iznenadio i nastupima gostiju - Hiljson Mandela mu se pridružio u izvedbi zajedničkog singla "Još ovu noć"; s mističnim pop-duom Nipplepeople izveo je njihovu "Frku", a zatim i "Ljeto već je gotovo", Vojko V je donio "Bunga Party" i zatim i singl "Obama", a pri samom kraju na pozornici mu se pridružio i pančevački ljevoruki rock duo Buč Kesidi, jedan od najistaknutijih i najtraženijih regionalnih bendova nove generacije te su zajedničkim snagama izveli "Nema ljubavi u klubu", "dijamanti" i "ljeto već je gotovo".

image

Dom sportova

Marko Lopac/

Za z++, svestranog osječkog autorsko-producentskog čarobnjaka, ovaj je koncert bio vrhunac posljednje dvije godine, u kojima se istaknuo i kroz suradnju u domaćem hit-singlu "Trebaš li me" Eni Jurišić i Matije Cveka, čiji je autor glazbe i producent. Pjesma je u kratkom roku osvojila publiku i radijski eter, te mu je donijela i vodeća priznanja domaće glazbene struke - nagradu Porin u tri kategorije, uključujući i "Hit godine", kao i nagradu Cesarica za "Hit godine".

Uoči nastupa u Domu sportova, z++ je objavio i dva nova samostalna autorska singla - s pjesmom "sedmo nebo" već u prvom tjednu po objavi je ušao u HR Top 40 listu najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, dok je pjesma "ŠNiT" s pratećim videospotom snimanim u Berlinu u vrlo kratkom roku postala favorit njegove publike. Obje pjesme je premijerno izveo na sinoćnjem koncertu, a s njima najavljuje i treći studijski album, koji će objaviti u prvoj polovici sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:46