Kvadratura

Dunja Ercegović: Prije svih nagrada, pa čak i Porina, favoriziram popunjen koncertni prostor

Dunja Ercegović

 Ivan Posavec
Svoj novi projekt Bad Daughter predstavit će ambicioznim koncertom najavljenim za 6. svibnja u Pogonu Jedinstvo

Od svog prvog pojavljivanja na sceni prije deset godina, Dunja Ercegović je bila nesvakidašnja pojava. Pod imenom Lovely Quinces, predstavila se kao kantautorica s gitarom, moćnoga glasa, pjevajući na engleskom, izvodeći nešto što bismo mogli nazvati alt rockom. Gledala sam je u tom početničkom razdoblju i bila sam impresionirana scenskom snagom mlade izvođačice.

Desetljeće je za danas 29-godišnju pjevačicu prošlo u pravoj kreativnoj buri; izdala je dva EP-a, nastupala po Europi i Sjevernoj Americi, a 2019. je pod svojim tadašnjim imenom okupila i bend.

Nakon toga je, krajem prošle godine, predstavila svoj novi alter ego - Bad Daughter i objavila album electro indie popa "Let Me Panic!" Nekoliko mjeseci kasnije, s nekoliko off glazbenih nagrada za svoj album, Bad Daughter je na Porinu dobila i onu za najbolju žensku izvedbu, za pjesmu "Favourite Game".

"Prije svih nagrada, pa čak i Porina, favoriziram popunjen koncertni prostor. Sve ostalo dolazi kao neka lijepa potvrda rada, trenutak prepoznavanja i nešto što godi egu. I dalje mislim da pripadam alternativnoj sceni, a to se potvrđuje svaki put kad vidim koje me radiostanice vrte, ili tko prenosi vijesti o mojem radu", kaže Dunja, koja smatra kako je još uvijek jako malen dio publike svjestan njezina ''kreativnog postojanja''.

U kakvom su odnosu njezina dva alter ega: Bad Daughter i Lovely Quinces? Ima li onih koji više vole onu njezinu staru ja?

"Znam dosta ljudi koji preferiraju Lovely Quinces i jasno mi je zašto je to tako, ali s ovim projektom nisam ni mislila da ću dohvatiti istu publiku. Trebao mi je novi prostor za istraživanje, htjela sam neke stvari reći na drugačiji način. Možda sam i sebi htjela dokazati da nisam ''one trick pony'' te kako mogu uplivati ugodno u drugi žanr koji je meni zanimljiv."

A kako Bad Daughter zvuči uživo, vidjeti ćemo na koncertu u Zagrebu, 6. svibnja, u Pogonu Jedinstvo.

"Želimo da s ovim projektom dovedemo i taj nastup na novu razinu, da izgleda i zvuči impresivno. Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja a prije svega svoja", zaključuje Dunja. q Pavica Knezović Belan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:37