UNATOČ KRIZI

DOLAZI I PEARL JAM? INmusicnajavljuje još kvalitetnije iduće izdanje

Zagreb, 220611.RSC Jarun.Otok hrvatske mladezi.T-mobile INmusic festival.Drugi dan tradicionalno najveceg glazbenog spektakla u Hrvatskoj koji se odrzava 21. i 22.06. Na slici: Grinderman (Nick Cave).Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX
Gradskim vlastima će predložiti da se kamp premjesti na Otok Trešnjevku, te da se pontomskim mostom spoji s Otokom Mladosti, što bi koštalo milijun kuna

ZAGREB - Unatoč gospodarskoj krizi koja je uzdrmala i glazbenu industriju, INmusic festival najavljuje još kvalitetniji program za svoje deveto izdanje, koje će se održati na Jarunu od 23. do 25. lipnja iduće godine, no kako "ne bi stvorili nerealna očekivanja" još ne žele objaviti koga će dovesti u Zagreb.

Pregovaramo s cijelom paletom izvođača i radimo na najboljem programu, no dok nam ne potvrde svoj dolazak, koji ovisi o datumima turneja, cijenama i puno faktora, želimo izbjeći konkretna imena, rekao je direktor festivala Zoran Marić na današnjoj konferenciji za novinare, ne želeći reći je li točno da će na festival doći slavni Pearl Jam.

Zahvaljujući sponzorima, Ožujskom pivu kao 'powered by' sponzoru i novom partneru OTP banci, Zagreb neće biti uskraćen za velika svjetska imena i neće izaći s mape koncertnih zbivanja, za što je postojala ozbiljna prijetnja, istaknuo je.

Marić očekuje da će posljedica tih partnerstva biti kvalitetniji program na World Stageu, kakav zbog financija nije mogao biti ostvaren prošle godine, a najavio je i da će se nastaviti s već afirmiranim programima, predstavljanjem novih europskih izvođača, retro programom "Tko pjeva zlo ne misli", kazališnim gostovanjima, programom Silent Party i drugima.

Gradskim vlastima će predložiti da se kamp premjesti na Otok Trešnjevku, te da se pontomskim mostom spoji s Otokom Mladosti, što bi koštalo milijun kuna. Nadamo se da će inicijativa naići na plodno tlo jer festival sa svojim turističkim potencijalom u iduće dvije godine Gradu može godišnje generirati dva do tri miljuna eura, istakno je.

Za predstojeće razdoblje pripremljen je blagdanski paket s festivalskom majicom, pivom, ulaznicom i vačuerom sponzorske banke, koja je s ciljem smanjivanja redova za hranu i piće na festivalu najavila nov način sustava plaćanja - festivalskom karticom.

Proteklih godina INmusic je bio visoko rangiran na raznim popisima najboljih svjetskih festivala, National Geographic Travelera, Huffington Posta, Global Grasshoppera, Travel Freaka, CNN-a, a bio je i nominiran za prestižnu European Festival Award.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 20:23