UOČI VEČERAŠNJEG NASTUPA

BOLESNA BRAĆA 'Možete očekivati razbijanje čaša, barske plesačice, prijatelje na stejdžu i presjek karijere jednog od najneprofesionalnijih bendova'

Baby Dooks i Bizzo na probi u garaži uoči nastupa u Vintage Industrial Baru
 Davor Pongračić / CROPIX
 

Bolesna braća večeras nastupaju u zagrebačkom Vintage industrial baru, a mi smo se uoči koncerta zatekli na njihovoj probi u jednoj garaži u zagrebačkoj Radauševoj ulici.

Sudeći po onome što smo vidjeli, bit će to energičan i eklektičan nastup, a Baby Dooks i Bizzo Bodega na binu će izvesti i bend s kojim će izvoditi svoje hitove u nešto drugačijem ruhu dub, hardcore punk i reggae obrada. Naravno, repat će i na dobro poznate matrice kojima su u posljednjih 20 godina uveseljavali fanove.

- Možete očekivati razbijanje čaša, barske plesačice, puno prijatelja na stejdžu i presjek karijere Bolesne braće kao jednog od najneprofesionalnijih bendova na hrvatskoj sceni - najavio nam je šaljivdžija Bizzo veliku rap feštu.

- Svirat ćemo stvari sa sva tri albuma, kao i neke drage stvari s kojima smo gostovali drugima na albumu. Bit će kaos - uvjeren je Bodega, koji je s Dooksom nastupao po cijeloj regiji i Europi, osvajao Porine te izbacio tri albuma od dvijestisućitih naovamo, s kojih su brojne pjesme ostale “u uhu” širokom slušateljstvu i danas. Spomenimo samo “Patrišu”, “Lovačke priče”, “Telefon faki”...

- S bendom je drugačije nego s matricom, naravno. Recimo, definitivno je lakše repat uz bend, ima nas više na stejdžu i nisu sve oči uprte u nas dvoje, ali teže je pripremiti gažu s bendom, moramo odraditi dosta probi da se uštimamo kako treba. No esencija hip-hopa je DJ i zato ćemo rokati pol koncerta i na matrice, s DJ-om Oli Dobolijem. S druge strane, s bendom možeš eksperimentirati pa je i to fora, dati neki novi “touch” stvarima koje publika poznaje - kaže Bizzo te naglasi kako sve stvari s bratom Dooksom radi iz gušta, a ne zbog financija. Zato i novi album nije imperativ, kaže, napravit će ga kad budu imali priliku “sjesti” dva mjeseca i ozbiljno poraditi na tome.

Bizzo često nastupa i kao DJ, jedan je od pokretača ogromnog europskog hip-hop festivala Fresh island na Pagu te se muzikom, kaže, na ovaj ili onaj način bavi cijelo vrijeme.

Koncert se održava u sklopu Block partyja kojeg zajednički organiziraju prijateljski festivali Ferragosto JAM i Graffiti na gradele kao zagrijavanje za svoja ljetna izdanja. Bolesna braća nastupit će ovoga ljeta i na Ferragostu, koji se održava od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:20