Nezavisna nagrada

Bilo je veselo na dodjeli Rock&Off nagrada. Pogledajte tko je najviše slavio

Dodjela Rock&Off

 Tomislav Kristo/Cropix
Nagrada za životno djelo uručena je Denisu Mujadžiću Denykenu te posthumno Anti Perkoviću što je bio iznimno emotivan trenutak

Bad Daughter i Chui pokupili su najviše nagrada na petom izdanju Rock&Off čija je dodjela održana sinoć u zagrebačkoj Tvornici kulture. Od deset kategorija svaki od njih otišao je kući s dva priznanja.

Tako je prošlogodišnja dobitnica dvije nagrade Bad Daughter potvrdila svoj status Pop&Off izvođačice godine, a pobjedu je odnijela i u kategoriji Pjesme godine zahvaljujući singlu "Bite Your Tongue". Bend Chui slavio je u kategoriji za Jazz&Off izvođača godine, a veliko priznanje dobili su za album "Zagreb - Berlin" koji je proglašen Albumom godine.

image

Dunja Ercegović Bad Daughter

Tomislav Kristo/Cropix

Za Rap&Off izvođača godine izabran je Edo Maajka, Djeca! u kategoriji Rock&Off izvođača godine, a u Elektro&Off kategoriji - ETHER. Iskonovu nagradu publike osvojili su Matija Cvek i Eni Jurišić.

image

Dubravko Ivaniš

Tomislav Kristo/Cropix

Koncertnim izvođačem godine proglašeni su Pips, Chips & Videoclips, a novčani iznos od 1500 eura koji dodjeljuje HDS ZAMP pripao je bendu Tidal Pull, kao novom Velikom prasku.

image

Ivan Dečak i Denis Mujadžić Denyken

Tomislav Kristo/Cropix

Nagrada za životno djelo uručena je Denisu Mujadžiću Denykenu te posthumno Anti Perkoviću što je bio iznimno emotivan trenutak. Josipa Lisac uručila je to veliko priznanje obitelji Ante Perkovića, što je izazvalo gromoglasne ovacije u Tvornici. "Volim te, tata", rekao je na pozornici Jug Perković koji je nagradu primio skupa s majkom Sunčicom.

Na pozornici Rock&Off-a nastupili su Bad Daughter, Barbara Munjas, Djeca!, Eliot Alma, Filip Pavić, HRAM, Ivan Grobenski, Miach feat. Hiljson Mandela, St!llness i Tidal Pull, a za koncert iznenađenja pobrinula se grupa Elemental koja je na pozornicu stigla nakon završetka dodjele.

image

Tara Thaller i Janko Popović Volarić

Tomislav Kristo/Cropix

Pokretač Rock&Off, nezavisne glazbene novinarske nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

image

Josipa Lisac

Tomislav Kristo/Cropix
image


Peta dodjela nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off.

Tomislav Kristo/Cropix
image

Dunja Ercegović Bad Daughter

Tomislav Kristo/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:43