TOP LISTE

Bad Bunny, Doja Cat, Harry... Evo tko je ove godine dominirao na Spotifyu i ostalim glazbenim platformama

Bad Bunny, stadion Sofi, Inglewood, California

 Valerie Macon/Afp
Najveći broj streamova na aplikaciji iHeartRadio imala je reperica Doja Cat koja se između siječnja i studenog okrenula više od 3, 6 milijardi puta

Glazbene streaming platforme Spotify, iHeartRadio, Pandora i Apple Music objavili su liste najslušanije glazbe u tekućoj godini, a na vrh lista zasjeo je portorikanski glazbenik Bad Bunny. Visoko su se pozicionirali i Harry Styles, Future, Drake, Justin Bieber, piše Forbes.

Najveći broj streamova na aplikaciji iHeartRadio imala je reperica Doja Cat koja se između siječnja i studenog okrenula više od 3, 6 milijardi puta, a slijedili su je Harry Styles, Ed Sheeran, Justin Bieber i The Weeknd. Među pjesmama je dominirala pjesma "Stay" Kida Laroija i Justina Biebera sa 1,23 milijardi slušanja.

Zvijezda latinoameričkog trapa i reggaetona Bad Bunny treću godinu zaredom najpopularniji je glazbenik na Spotifyju. Njegov album "Un Verano Sin Ti" najslušaniji je album na platformi (veoma su popularni i albumi "Harry‘s House", "SOUR" Olivije Rodrigo, "=" Eda Sheerana te "Planet Her" Doje Cat), dok je najslušanija pjesma "As It Was" Harryja Stylesa. Slijede je pjesme "Heat Waves" benda Glass Animals, "Stay", "Me Porto Bonito", na kojoj je Bad Bunny surađivao s portorikanskim pjevačem Chenchom Corleoneom te "Titi Me Pregunto" višestruko spomenutog Bad Bunnyja.

Bad Bunny je visoko kotirao i na Pandori, no prvo mjesto među najvoljenijim pjesmama godine osvojila je pjesma "WAIT FOR U" na kojoj su surađivali američki reper Future, kanadski reper Drake i nigerijski pjevač Tems.

Još jednu pobjedu Bad Bunnyjev album "Un Verano Sin Ti" odnio je na platformi Apple Music. Time je postao prvi latinoamerički glazbenik koji je zasjeo na vrh na spomenutoj platformi. Najpopularnija pjesma je pak bila pjesma "STAY" Kida Laroija i Justina Biebera. U top 5 pjesama našle su se i "As It Was", "WAIT FOR U", "Super Gremlin" repera Kodaka Blacka i "Easy On Me" britanske dive Adele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:30