NOVO LICE

Alen Đuras: ‘Godinu sam proveo na putu, ali ništa mi nije teško kad je u pitanju glazba‘

Alen Đuras

 Cropix
Glazbenik ima mnogo utakmica u nogama i sjajan je zabavljač čiji singlovi dobijaju pohvale. Bio je i mentor u Zvijezde pjevaju

Prošao je gotovo sve pozornice u zemlji, od onih najvećih do malih intimnih. On je Alen Đuras koji se kroz glazbeni show The Voice nametnuo glasom, a potom ga publika prigrlila u Ante Gelo bendu s kojim pozornicu dijeli već sedam godina. Unatoč mladosti utakmica mu u nogama ne nedostaje. Snimio i nekolicinu samostalnih singlova - a posljednji - Na isto mi dođe zadržao se tjednima na top ljestvicama, a nedavno bio i mentor u showu Zvijezde pjevaju. Zbog svega toga Đuras je zaslužio nominacijuza nagradu Zlatni Studio u kategoriji Novo lice u glazbi. Vijest je primio s oduševljenjem.

https://youtu.be/Uywj3cP4DBw

- Nisam mogao niti sanjati da ću biti nominiran za Zlatni Studio. Vezan sam godinama za after party nagrade i katkad sam znao samome sebi reći: "Tvoj je vlak prošao". - govori sa smiješkom priznajući da je o ponekad maštao o nominaciji - I sada kada se to i dogodilo ostao sam bez teksta.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Đuras je rođen u Virovitici, odrastao u Daruvaru, a potom s roditeljima preselio u Trogir. Život mu se posljednjih mjeseci sveo na cestu s obzirom na brojne koncerte koje je odradio sa svojim glazbenim društvom.

- Ispada da živim u autu, a ima dana kada spavam sat, dva dnevno. Znam se dogoditi da mi glava klone, recimo dok sjedim naslonjen na zid u nekom kutu - smije se Alen svjestan da glazbenički život nije uvijek lak.

No, njemu ništa nije teško. Uloga mentora u showu "Zvijezde pjevaju" ga je na neki način osvjestila. Spoznao je, kaže, da bi se mogao okušati i u autorskom radu.

image

Domagoj Janković i Alen Đuras

Dario Njavro Za Hrt/Dario Njavro Za Hrt

- Nekako sam kroz taj posao shvatio koliko uistinu volim glazbu i koliko se želim razvijati. Od Ante Gele sam naučio najviše, u stvari, gotovo sve. U samim počecima mi je pomogao i Jacques Houdek govoreći mi da uvijek, baš uvijek pred publikom moram ostaviti srce na terenu - govori Đuras koji želi "živjeti samo glazbu".

On je jedan od pripadnika specifične generacije glazbenika, posve nove, koju, može se reći na neki način predvodi Matija Cvek. Svi su oni dobri prijatelji i velika potpora jedni drugima, druže se.

- Na taj trenutak inspiracije potakao me Matija, baš kao i druge naše prijatelje. U čestim zajedničkim druženjima znao je reći: "Pišite, trudite se, rezultat mora doći". I to je istina. Svi mi imamo zdrav odnos, potičemo se i gledamo jedni druge kao prijatelje. - priča mladi glazbenik o njihovim druženjima.

Iskreno priznaje mu je nedostajalo samopouzdanja, no i to je uspio prevladati i sada punom parom kreće naprijed.

image

Zorica Kondža i Alen Đuras u Vela luci, koncert u znak sjecanja na Olivera Dragojevica Trag u beskraju

Ante Cizmic/Cropix

- Iskreno, ne znam gdje će me sve to odvesti ali bitno je da imam volju i da sam spreman. Ma, svašta se kuha u meni! - govori - Novi izazov mi je snimiti poznate pjesme nekih eminentnih glazbenika u svojoj interpretaciji. One koje osjećam, koje pjevam na nastupima i koje će biti u novim Gelinim aranžmanima. I to mi je veliki poticaj. Baš kao što je bio i nastup sa Zoricom Kondžom ljetos u Vela Luci. Kad smo zajedno krenuli pjevati želio sam da taj trenutak ostane vječnost.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 20:33