REDOSLIJED JE VAŽAN

Adele nagovorila Spotify da uklone ‘shuffle‘ opciju: ‘Albume treba slušati onako kako su zamišljeni‘

Novi album Adele '30'

 Tolga Akmen/AFP
‘Ne promišljamo o redoslijedu pjesama bez razloga. Naša umjetnost priča priču koju treba slušati onako kako je zamišljena‘, kaže Adele

Pjevačica Adele je uvjerila Spotify da makne opciju 'shuffle' sa svih albuma kako bi se pjesme preslušavale onim redoslijedom koji je zamislio autor albuma, piše BBC.

- Ne stvaramo albume s toliko pažnje i ne promišljamo o redoslijedu pjesama bez razloga. Naša umjetnost priča priču koju treba slušati onako kako je zamišljena. Hvala Spotifyju što je poslušao, napisala je Adele na Twitteru.

Streaming servis pjevačici je odgovorio: 'Sve za tebe' i uklonio mogućnost da slušatelji promijene redoslijed slušanja pjesama na albumu kada pokušaju pokrenuti njegovo slušanje sa same stranice albuma.

Međutim, simbol za 'shuffle' opciju - dvije prekrižene strelice - i dalje se pojavljuje na zasebnim stranicama pojedinačnih pjesama na albumima.

To znači da je i dalje moguće početi preslušavati album od bilo koje pjesme i odabrati pjesme koje će svirati slučajnim redoslijedom, ali je ipak ponešto kompliciranije nego dosad.

'Shuffle' gumb se pojavljuje i na playlistama.

Adelin album '30' - njezin prvi album u osam godina - dostupan je na Spotifyju od petka. To je promjena u odnosu na njezin prošli album '25' koji se mogao ili kupiti fizički, ili skinuti sa službene stranice nakon što je službeno objavljen u studenom 2015.

To je postao najbrže rasprodani album u britanskoj povijesti, preuzet više od 800.000 puta u prvom tjednu.

Na streming servisima poput Spotifyja, Apple Musica i Tidala, taj se album pojavio tek u lipnju 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:16