JUTARNJI PREPORUČA

Vikend je pokvarila kiša pa smo vam izabrali streaming hitove za binganje: ‘Jedan triler ne smijete propustiti‘

Extrapolations/Night Agent/Ted Lasso

Glumačka postava serije ‘Extrapolations‘ teško bi mogla biti zvjezdanija, a problematika koju tematizira popularnija no što jest

Sportska humoristična serija, priča o šarmantnom serijskom ubojici, nove borbe unutar bogate obitelji Roy, akcijski politički triler te serija o klimatskim promjenama neke su od opcija kojima možete ispuniti ovaj kišni, proljetni vikend.

TED LASSO, APPLE TV+

Prva sezona sportske humoristično-dramske serije Ted Lasso (Jason Sudeikis) bila je nominirana za čak dvadeset nagrada Primetime Emmy, čime je postala najnominiranija prva sezona humoristične serije u u povijesti nagrade Emmy. Identičan uspjeh po pitanju nominacija ponovio se i s drugom sezonom, koja je naposljetku trijumfirala u kategorijama najbolje humoristične serije, najboljeg redatelja, glavnog glumca i sporednog glumca u humorističnoj seriji. Sada još predstoji vidjeti hoće li treća sezona, čija je prva epizoda prikazana 15. ožujka, za seriju o treneru američkog nogometa koji u Velikoj Britaniji postane trener nogometa, značiti i treću sreću.

Nova sezona počinje s lošim prognozama za klub Richmond. Kako bi im podigao moral nakon obeshrabrujuće prognoze te ih podučio da se oslanjaju jedni na druge u teškim momentima, Ted tim vodi u obilazak londonskog kanalizacijskog sustava, a kada fotografije tima iz obilaska postanu viralne, Nate, trener West Hama (Nick Mohammed), pokušat će na konferenciji za novinare ismijati Teda te igrače, ne računajući na Tedove šale na vlastiti račun koje šarmiraju reportere. Na kakve će izazove Richmond i Ted dalje nailaziti te hoće li zvijezde biti na njihovoj strani, gledatelji mogu pratiti tjedan za tjednom na streaming platformi Apple TV+.

TI, NETFLIX

Joe Goldberg (Penn Badgley), naoko šarmantni prodavač knjiga, još je jedan u nizu fiktivnih serijskih ubojica koji su zbog glumčeve popularnosti kod ženske publike, izazvali opću pomamu. Nakon, po žene fatalnih, ljubavnih odnosa - njujorške veze sa spisateljicom Guinevere Beck (Elizabeth Lail) iz prve sezone i kalifornijskog braka s kuharicom Love Quinn (Victoria Pedretti), započete u drugoj sezoni te fascinacije susjedom Natalie (Michaela McManus) i knjižničarkom Marienne (Tati Gabrielle), Joeov je um u četvrtoj sezoni u sve fragmentiranijem stanju. Mračna strana sve više preuzima vodstvo, što se pokazuje pogubnim za cijeli niz likova, no nada ponovno poprima oblik žene. Četvrta sezona serije ‘Ti‘ (You), uključujući njen drugi dio, dostupna je na Netflixu.

NASLJEĐE, HBO

Što donosi četvrta i posljednja sezona crnohumorne serije "Nasljeđe" (Succession) obožavatelji serije tek trebaju otkriti. Prva epizoda nove sezone na HBO Maxu će biti dostupna u nedjelju 26. ožujka. Serija koja prati obitelj Roy, vlasnike medijskog konglomerata Waystar RoyCo. - patrijarha obitelji Logana Roya te njegovu djecu - još od 2018. godine osvaja publiku i kritiku.

Logana (Brian Cox) od potpisivanja ugovora kojim će njegov medijski imperij pripasti Gojou dijeli samo 48 sati. No paralelno povlači i drugi poslovni potez. Za to vrijeme troje od njegovo četvero djece zauzeto je pokretanjem vlastita posla koji okuplja najbistrije umove iz različitih domena te ih kao lako dostupni izvor nudi svakome tko je spreman platiti. Shiv (Sarah Snook) ipak ne želi ‘sva jaja staviti u istu košaru‘ pa razgovara s drugim poslodavcem za slučaj da The Hundred ne uspije. Istodobno, Shiv od otuđenog muža Toma (Matthew Macfadyen) saznaje da bi njihov otac mogao kupiti konglomerat Pierce, piše The Guardian.Koji će biti njihov sljedeći potez?

NOĆNI AGENT, NETFLIX

Prvu poziciju u kategoriji serija na Netflixu trenutno zauzima "Noćni agent" (The Night Agent), napeta i dinamična američka akcijska serija bazirana na istoimenoj knjizi Matthewa Quirka o agentu FBI-ja Peteru Sutherlandu (Gabriel Basso), koji neočekivano postaje dijelom ogromne urote vezane za rusku krticu na najvišoj razini, u samoj vlasti Sjedinjenih Američkih Država. Kako bi spasio zemlju, Sutherland kreće u potragu za izdajicom, dok istodobno pokušava zaštititi nećakinju špijunskog para - Rose Larkin (Luciane Buchanan) od negativaca koji su joj ubili tetku i ujaka. Radnja uključuje, piše The Guardian, dvije jurnjave autima, pucnjavu, izbjegavanje metaka, sigurnu kuću, sef za pištolj u stoliću, negativce...i to sve prije no što Rose kaže Peteru da su ujak i tetka bili zabrinuti da postoji krtica u Bijeloj kući.

EXTRAPOLATIONS, APPLE TV+

Kit Harington, Sienna Miller, Matthew Rhys, Keri Russell, Marion Cotillard, Forest Whitaker, Tahar Rahim, David Schwimmer, Diane Lane, Edward Norton, Gemma Chan Eiza González, pa čak i trostruka oskarovka Meryl Streep, slavna su holivudska imena koja je okupio jedan jedini program - američka antologijska serija "Extrapolations" koja se trenutno prikazuje na streaming platformi Apple TV+. Glumačka postava bi teško mogla biti zvjezdanija, a problematika koju tematizira popularnija no što jest. Naime, serija kroz različite perspektive međusobno povezanih te isprepletenih priča progovara o utjecaju klimatskih promjena na planet Zemlju. Idejni tvorac Scott Z Burns čovjek je iza scenarija "Bourneovog ultimatuma" te "Zaraze" (Contagion) Stevena Soderbergha, koja se tijekom pandemije, iz očitih razloga, ponovno našla u centru pažnje. Kako je bio i producent Oscarom nagrađenog dokumentarnog filma "Neugodna istina" (An Inconvenient Truth) o bivšem potpredsjedniku SAD-a Al Goreu i njegovoj kampanji kojoj je cilj bio ljude uputiti u fenomen globalnog zatopljavanja, Burnsov interes za ekološke teme nimalo ne iznenađuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:34