STUBER

Već viđeni zaplet, a akcijske scene za jedva prolaznu ocjenu

 

Film “Stuber” ima dva velika problema, režiju Michaela Dowsea (bezlična karijera) i scenarij Trippera Clancyja (njemačka krimi komedija “Četvorica protiv banke”). Naime, sve započinje kao nezahtjevni “sitcom”, sa zapletom koji smo vidjeli već tko zna koliko puta (grubijan upada u taksi i pretvara njegova vozača u svoga slugu), da bi akcijsko razigravanje uslijedilo tek u drugoj polovici.

Zapravo, sve je to poligon za razmetanje dviju glavnih zvijezda, solidnog komičara Kumaila Nanjianija (nominiran za Oscara za scenarij filma “Moja ljubavna priča” ili “The Big Sick”), i bivšeg hrvača Davea Bautiste, kojemu su tijekom snimanja ipak trebali objasniti da pravi što manje grimasa. Nema veze, sparivanje dvojice tako oprečnih tipova glavni je razlog za film, jer akcijske sekvence za koje se pobrinuo redatelj Dowse ionako jedva zaslužuju prolaznu ocjenu.

Oskarovka Mira Sorvino (“Moćna Afrodita” Woodyja Allena) nije se baš iskazala, bolje bi bilo da se zahvalila na ponudi, no trenutačno je u razdoblju karijere kad se ni ovako nešto ne odbija. Najveće je razočaranje Iko Suwai, sjajan u indonezijskom serijalu “Racija”. Imati pred kamerom takvog tipa i pretvoriti ga u azijskog gangstera koji podsjeća na pankera stvarno je blasfemija: redatelju i scenaristu trebalo bi oduzeti radnu dozvolu, pogotovo kad je Hollywood u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 14:40