Film ‘Meni‘

Tako je valjda u visokom društvu: što bizarnije, to bolje. Valja se poslužiti receptom ‘prostače‘ koja brzo shvati pravila igre...

film ”Meni”

 Walt Disney Studios Motion Pictu/Afp/Profimedia/Walt Disney Studios Motion Pictu/afp/profimedia
Glumačku postavu predvodi britanski glumac Ralph Finnes, a važne uloge ostvarili su i Anya Taylor-Joy i Nicholas Hoult

Sastavljači domaćeg repertoara nisu se baš proslavili kada su u isto vrijeme stavili na program "Trokut tuge" i "Meni".

Oba filma imaju popriličnih sličnosti, znatan dio zaprema serviranje jela koja posve sigurno ne biste pokušali pripremiti kod kuće, ne zato što izgledaju suviše zahtjevno, nego sve je očito u formi, a gotovo ništa u sadržaju. Nimalo slučajno da jedan od protagonista na kraju poželi pojesti sočan cheeseburger, no začudo, otmjeni kuhari znaju i to napraviti, i to očito vrlo dobro.

"Meni" je inače poprilično čudan film, nejasno vam je zašto je chef (glumi ga s dosta finese Ralph Fiennes) odabrao baš takvu klijentelu, i kako se u njoj našla cura iz polusvijeta (Anya Taylor-Joy) koja jedina ne nasjeda na mondene fore. Zašto se chef odlučio baš za takav spektakl koji bi trebao biti kruna njegove karijere, no tako je valjda u visokom društvu: što bizarnije, to bolje. Ima tu i obrata koji su pomalo banalni, na primjer, pozivanje hitne službe, koja je sve, samo ne to, ali kao i u "Trokutu tuge", štos je u tome kako impresionirati mondenu klijentelu. Ipak, kad se poslužite receptom "prostače" koja razmjerno brzo shvati pravila igre, i vama će puno toga biti jasnije. Naprosto vas zasipaju apsurdima i ne brinu se previše o logici priče. A ako počnete postavljati suvisla pitanja, uvjereni su da ste pobjegli iz ludnice. Ipak, sve to skupa dosta dobro izgleda, pa se ne osjećate potpuno prevarenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:56