VODIČ KROZ OŽUJAK

Sve tajne PornHuba: ‘Dokumentarac stiže na Netflix, evo još šest filmova koje morate pogledati‘

 Logo Pornhuba, ilustrativna fotografija

 Jaap Arriens/Ddp Usa/Profimedia/Jaap Arriens/ddp Usa/profimedia
Trend američkih filmova o superjunacima se nastavlja; ovoga puta zahvaljujući DC-jevom junaku Shazamu

Što će nas u prvom mjesecu proljeća dočekati u svijetu filma? Što za nas pripremaju streaming platforme, a što nas čeka u kinima? Akcija, neo-noir, sport, fantasy... Donosimo sedam filmskih prijedloga koje je odabrao i BBC.

LUTHER: PALO SUNCE

Idris Elba, nekadašnji favorit fanova za ulogu kultnoga Jamesa Bonda, nastavno na istoimenu britansku seriju igra naslovnu ulogu u kriminalističkom trileru "Luther: Palo sunce" koji 10. ožujka dolazi na Netflix. Briljantni no ozloglašeni detektiv poduzet će sve kako bi izašao iz zatvora te preokrenuo neuspjeh pri hvatanju psihopata. No, dok on lovi serijskog ubojicu (Andy Serkis), i sam postaje lovina jer za petama mu je policijska detektivka (Cynthia Erivo). Film, najavio je tvorac Luthera Neil Cross u Radio Timesu, (prenosi BBC) ostaje vjeran seriji, no ima veći budžet za pričanje priča koje su ovi filmaši oduvijek htjeli ispričati.

PRIČA O PORNHUBU

Osim serija i filmova Netflix pažnju privlači i dokumentarcima koji često obrađuju kontroverzne teme te potiču internetske rasprave. Nakon "Varalice s Tindera" te "Najomraženijeg čovjeka na internetu" 15. ožujka dolazi i "Priča o Pornhubu", dokumentarac koji proučava uspjehe i skandale Pornhuba, stranice koja je postala jednom od prvih asocijacija na spomen pornografije na internetu, te uključuje razgovore s glumcima, aktivistima te bivšim zaposlenicima. Film potiče važne razgovore o seksu i pristanku na internetu, ali i u vanjskome svijetu, poručuje redateljica Suzanne Hillinger, piše BBC.

SHAZAM! BIJES BOGOVA

Trend američkih filmova o superjunacima se nastavlja; ovoga puta zahvaljujući DC-jevom Shazamu. Rad na franšizi nastavlja redatelj filma "Shazam!" iz 2019. David F. Sandberg, a osim redatelja vraćaju se i zvijezde - Zachary Levi te mladi Asher Angel. Angel ponovno daje lice školarcu Billyju Batsonu koji će se pretvoriti u poluboga kojeg utjelovljuje Levi. Čarobna riječ tinejdžera će transformirati u njegov odrasli alter ego, superheroja Shazama, a u novom humorističnom, akcijskom filmu glavni junak će se suočiti s bijesom boginja, Atlasovih kćeri (legendarne Dame Helen Mirren, Charliejeve anđelice Lucy Liu te mlade holivudske nade Rachel Zegler iz nedavno obrađene "Priče sa zapadne strane"). Film dolazi u kina 16. ožujka.

JOHN WICK 4

Nakon što je nedavno ponovno ušao u kožu Nea iz, u pop kulturi sveprisutnog "Matrixa", Keanu Reeves, jedan od univerzalno voljenih glumaca, vraća se i svojoj drugoj velikoj franšizi te popularnom akcijskom junaku Johnu Wicku kojega u novom nastavku očekuju novi izazovi te novi neprijatelji. Od atrakcija tu su i, najavljuje redatelj, uzbudljive lokacije poput Pariza i Tokija. I dok "Matrix: Uskrsnuća" Nea nije spojio s Morpheusom, Reevesa i Fishurnea spojit će ovaj novi neo-noir akcijski film u kojem se Laurence Fishburne pojavljuje kao bivši ‘boss‘ iz podzemlja kojega okolnosti učine Wickovim sponzorom. John Wick obožavatelje u kinima dočekuje 23. ožujka.

CREED III

Ljubitelje sportskih drama poput, sada već mitskog, Rockyja na samom početku mjeseca, već 2. ožujka, obradovat će "Creed III", redateljski prvijenac zvijezde "Creeda" Michaela B. Jordana. Osim novog redatelja, novost je i odsustvo samog Rockyja Balboe (Sylvester Stallone se pojavljuje u producentskoj ulozi). Adonisa "Donnieja" Creeda, kojem se vraća nositelj titule najseksi muškarca po odabiru časopisa People te velenegativac Erik Killmonger iz blockbustera "Black Panther", prati uspjeh kako u obiteljskom životu, tako i u karijeri, no na putu će mu se naći prijatelj iz djetinjstva i boksaški talent Damian "Dame" Anderson (Jonathan Majors), koji po izlasku iz zatvora traži priliku za dokazivanjem, a sukob dvojice boksaša postat će mnogo više od obične borbe.

65

Kada se nakon katastrofalnog pada aviona pilot Mills zatekne na njemu nepoznatom planetu, koji je zapravo, ispostavi se, Zemlja prije 65 milijuna godina, životi pilota i Koe, drugog preživjelog putnika zrakoplova, pretvaraju se u borbu za preživljavanje na nepoznatom terenu na kojem opasna, pretpovijesna bića vrebaju na svakom koraku. Pilota u nevolji u ovome znanstveno-fantastičnom, akcijskom filmu glumi Adam Driver, mnogima poznat kao Kylo Ren iz novih nastavaka "Zvjezdanih ratova". "65" u kina dolazi 16. ožujka.

DUNGEONS AND DRAGONS: ČAST LOPOVA

U ožujku uzbuđenja neće nedostajati jer na rasporedu je i akcijska, avanturistička poslastica "Dungeons & Dragons: Čast lopova". Grupa lopova planira epsku pljačku kako bi vratila izgubljenu relikviju, no velike pustolovine prate i neočekivani prevrati. Inspiriran fantasy igrom koju strastveno igra i ekipa iz omiljene serije "Teorija velikog praska", ovaj projekt okuplja zvijezdu svjetskog hita "Bridgerton" Regé-Jean Pagea, filmsku zvijezdu Chrisa Pinea, Michelle Rodriguez, koja je na akcijskim scenama izgradila karijeru, te Hugha Granta, kojeg usprkos recentnim profesionalnim avanturama, onoj negativca u miniseriji "The Undoing" te ulogama u akcijskim filmovima Guyja Richieja, i dalje primarno vežemo uz likove zbunjenih, pomalo šašavih, no dobročudnih i šarmantnih junaka nekadašnjih britanskih romantičnih komedija. Prateći avanture ove ekipe u kinu se možete opustiti od 30. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:21