LJETO U ZNAKU SPORTA

Sve je spremno: HTV u Tokio šalje 39 ljudi za 240 sati izravnog prijenosa s Olimpijskih igara

HTV ekipa za OI
 Renato Branđolica za HRT
Bit ćemo 14 dana zatvoreni na liniji hotel - borilišta, a ako netko bude pozitivan, imat ćemo velikih problema, kaže Viki Ivanović

Nastavlja se sportsko ljeto na HRT-u, a nakon Eura stižu Olimpijske igre. Od 23. srpnja do 8. kolovoza sportaši iz cijeloga svijeta boravit će u japanskome glavnom gradu Tokiju, a s njima i ekipa HTV-a. Svečano otvaranje Igara na rasporedu je u petak 23. srpnja na HTV-u 2 u 13 sati. Komentatori prijenosa bit će Marko Šapit i Robert Jelečević.

Gledatelje očekuje oko 240 sati izravnih prijenosa natjecanja. Vremenska razlika između Japana i Hrvatske je sedam sati pa će stoga prijenosi počinjati oko 2 ili 3 sata ujutro i trajati ponekad i do 17 sati po hrvatskom vremenu. No, svi oni koji nisu u mogućnosti pratiti Olimpijske igre u izravnom prijenosu, snimke će moći vidjeti u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Zbog problema s pandemijom uložen je veliki napor kako bi se organizirao ovaj sportski događaj i koliko je zahtjevan organizatorima, toliko je i sportašima i medijima.

- Olimpijske igre inače su najkompliciraniji i najteži sportski događaj za organizaciju i realizaciju. Najviše sportova na jednom mjestu, najviše sportaša na jednom mjestu, dakako, i najviše medija na jednome mjestu. Puno je upitnika kako će sve izgledati. Japanci daju sve od sebe, ali kod njih nije bajna situacija s koronom. Bit ćemo 14 dana zatvoreni na liniji hotel - borilišta, a ako netko bude imao pozitivan test, imat ćemo velikih problema. No, nadamo se da će sve biti u redu, cijela HRT-ova ekipa je cijepljena i, nadam se, sigurna - kaže voditelj projekta OI na HRT-u Viki Ivanović.

Inače, svaki dan za trajanja Igara na HTV-u 2 u 21 sat na rasporedu će biti emisija "(N)ippon". Ime je nastalo kombinacijom riječi Nippon = Japan i Ippon = poen, sadržavat će pregled dana, a vodit će je Robert Ferlin i Ivan Dorijan Molnar. Za reportaže iz Tokija i ovaj put bit će zadužen Edin Mahmuljin, a pridružit će mu se i Martina Validžić. HTV u Tokio šalje 39 ljudi, među kojima su Marko Šapit, Viki Ivanović, Stjepan Balog, Bruno Kovačević, Mihovil Horvat, Zrinka Grancarić, Martina Validžić, Robert Jelečević, Marija Žužak, Edin Mahmuljin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:12