NATAŠA DORČIĆ

Poznata čakavka postala prava ‘zagorska kumica‘: ‘Trebalo je pripitomiti i dresirati malu prasicu od 300 kila‘

Nataša Dorčić

 Cropix
Nataša Dorčić nominirana je za Zlatni studio za ulogu u filmu ‘Nosila je rubac črleni‘

Nataša Dorčić nominirana je za Zlatni studio za ulogu kume Anke u filmu "Nosila je rubac črleni" redatelja Gorana Dukića.

"Apsolutno sam počašćena ovom nominacijom za Zlatni Studio, jako me razveselila. Stvarno sam sretna i ponosna i na naš film jer imamo tri nominacije plus jednu, i to za najbolji film, Ljubo Zečević za najboljeg filmskog glumca, moja kuma Anka za najbolju filmsku glumicu, a i Tesa Litvan (moja Ančica u filmu) je nominirana za najbolje novo lice u kazalištu i na filmu… Hvala do neba za sve nominacije, hvala žiriju, Jutarnjem listu i Studiju. Sad je sve u rukama naše publike (u kinima je film pogledalo više od 20.000 ljudi) i njenom angažmanu, da par minuta svaki dan klikaju, glasaju i vesele se zajedno s nama", kaže glumica.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Govoreći kako je gradila ulogu, kako je na njoj radila ističe: "Moja uloga kume Anke imala je duge i posebne pripreme, čak više od dva mjeseca prije samog početka snimanja. Trebalo je pripitomiti, dresirati i uvježbati jednu malu prasicu od tri stotine kilograma, Bebu moju, koja mi je najčešća partnerica u filmu. To nije uvijek bio lak zadatak. Hvala Vedranu Vukomanoviću na pomoći i znanju oko dresure i vjeri da ćemo Beba i ja ipak uspjeti biti najbolje prijateljice.

Potom, trebalo je naučiti kajkavski dijalekt, jer ja ipak dolazim iz čakavskog podneblja i tu se moram zahvaliti Ljubomiru Kerekešu koji nas je uvježbavao da postanemo prave zagorske kumice. A, trebalo je i naučiti nositi teške košare na glavi koje kumice nose na plac i pronaći pravu ravnotežu dok hodate ili trčite s njima. Naravno tu su i uobičajene probe prije snimanja s cijelom mojom fenomenalnom glumačkom ekipom, režiserom Goranom Dukićem, majstoricom šminke Mojcom Gorogranc, majstoricom kostima Moranom Starčević, itd. Tako da, bilo je puno posla i prije nego što je krenula gluma sama."

Što joj je u glumačkom smislu u tom filmu bio najveći izazov?

"Svakako da sam najviše radila na odnosu s mojom prasicom Bebom, to je bio svakodnevni trening da bi se ona naučila na mene, a i ja na nju. Ali, možda ipak najzahtjevniji i najteži dio posla bila je činjenica da sam uvijek u razgovoru s Bebom morala glumiti sama sa sobom, ona je bila prisutna, ali od nje nikad nisam imala reakciju ili poticaj koji inače dobiješ od partnera u nekom dijalogu. Veliki dio glume je baš ta energija koju partneri jedno drugom šalju, a u ovom slučaju ja sam bila sama u našim reakcijama."

Članica Zagrebačkog kazališta mladih najavljuje da u siječnju počinju s probama za "Ćelavu pjevačicu" koju režira Suzana Nikolić, premijera će biti koncem travnja iduće godine. Također, krajem siječnja počinje raditi i na predstavi "Moj muž" nastaloj po predlošku pripovijetke makedonske spisateljice Rumene Bužarovske. "Mog muža" režirati će Dora Ruždjak Podolski, premijera je planirana za sami kraj ožujka. Osim novih uloga u spomenutim predstavama ZKM-a čeka je i danska premijera film "Camino" u kojem glumi jednu od uloga.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:32