NOSILA JE RUBAC ČRLENI

Pogledajte trailer za Dukićev film u kojem se pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba

Nosila je rubac črleni

 /Press
Nakon Pulskog filmskog festivala, premijera je 17. srpnja, film će biti prikazan u Motovunu, a publika će ga moći vidjeti u kinima već početkom jeseni

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić "Nosila je rubac črleni" premijerno će biti prikazana na Pulskom filmskom festivalu 17. srpnja u Areni od 21:30 sati. Predstavljamo trailer filma koji u hrvatska kina kreće početkom jeseni!

"Nosila je rubac črleni" duhovit je i zabavan film u kojem se pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba. Radnja romantične komedije s puno pjevanja smještena je u pitomo Hrvatsko zagorje devedesetih, a od oružja su prisutni tek jedna lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni!

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a u filmu se pojavljuje plejada poznatih domaćih glumaca: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Pjer Meničanin, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi.

Veseloj atmosferi znatno pridonosi originalna glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić, a bez sumnje, vrlo brzo ući će u uho domaćoj publici željnoj komedije.

image

Nosila je rubac črleni

/Press
image

Nosila je rubac črleni

Mario Topic/

"Nosila je rubac črleni" sniman je na lokacijama u Hrvatskom zagorju, a zanimljivo je da je nakon klasika domaće kinematografije "Tko pjeva zlo ne misli" to prvi film snimljen na kajkavskom. "Cijela ekipa filma s uzbuđenjem iščekuje premijeru u Puli. Vjerujem da će se film svidjeti pulskoj publici i da ćemo uspješno prenijeti zagorski štih našeg veselog filma. Uz puno ljubavi, malo suza i puno pjesme, želim našoj dragoj publici da uživa i da izađu iz Arene veseli kak prasci!", izjavila je producentica filma Nina Petrović.

image

Nosila je rubac črleni

Mario Topic/
image

Nosila je rubac črleni

Mario Topic/

Fotografiju potpisuje Branko Linta, montažu Ivana Fumić. Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA.

"Nosila je rubac črleni" nakon Pulskog filmskog festivala bit će prikazan na Motovun film festivalu, a publika će ga moći vidjeti u kinima već početkom jeseni u distribuciji Hulahopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:36