SPEKTAKL

Pogledajte sjajan trailer za Napoleona, kojeg su vidjeli već milijuni ljudi. U glavnoj je ulozi Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix u Napoleonu

 Apple/sonypictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Apple/sonypictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia
Phoenix je s Ridleyjem Scottom surađivao i prije više od dvadeset godina u velikom hit filmu ‘Gladijator‘

Njegov lik i djelo nadahnuli su mnoga umjetnička djela, aspekti njegova života intrigirali su brojne filmaše, a njegovu pojavu su utjelovili brojni glumci, uključujući jednog od najsjajnijih imena Hollywooda - legendarnog američkog glumca Marlona Branda, koji je Napoleona Bonapartea igrao u filmu "Désirée" Henryja Kostera iz 1954. godine.

Dugoj listi glumaca koji su interpretirali ovu značajnu povijesnu ličnost recentno se pridružio i glumac Joaquin Phoenix koji je 2020. godine zahvaljujući naslovnoj ulozi u filmu "Joker" osvojio nagradu Oscar za najboljeg glavnog glumca.

Phoenix će francuskog cara i vojskovođu Napoleona glumiti u nadolazećem istoimenom filmu engleskog redatelja Ridleyja Scotta ("Alien", "Blade Runner", "G. I. Jane", "Thelma i Louise", "Hannibal", "Martian", "Robin Hood"), s kojim je prije više od dvadeset godina surađivao na kultnom filmu "Gladijator", u kojemu se transformirao u zlog cara Komoda te zasluženo dobio nominaciju za nagradu Oscar.

Osim Phoenixa glumačku postavu novog epskog, povijesnog filma redatelja koji trenutno radi na nastavku kultnog "Gladijatora" čine i imena poput Vanesse Kirby (carica Jozefina), Tahar Rahim, Ludivine Sagnier...

"Napoleon" je, prenosi Variety, "originalan i osoban pogled na Napoleonovo podrijetlo i njegov brzi, nemilosrdan uspon do pozicije cara ispričan kroz prizmu njegovog ovisničkog i često promjenjivog odnosa sa suprugom i jedinom pravom ljubavi Jozefinom. Film prikazuje Napoleonove slavne bitke, nezaustavljivu ambiciju i dojmljiv strateški um izvanrednog vojskovođe i ratnog vizionara".

image

Joaquin Phoenix u Napoleonu

Apple/sonypictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Apple/sonypictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Napoleon je Scottova dugogodišnja fascinacija, otkrio je redatelj Deadlineu.

"Napoleon je čovjek kojem sam se oduvijek divio. Došao je ni od kuda i zavladao svime dok je istovremeno vodio ljubavni rat sa suprugom, preljubnicom Jozefinom. Osvojio je svijet pokušavajući osvojiti njenu ljubav, a kada u tome pothvatu nije uspio, osvojio ju je kako bi uništio nju, ali i sebe u procesu".

Film ostvaren u suradnji Sonyja (Sony Pictures Releasing) i Apple Tv+, ne očekuje se prije kraja studenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 05:49