NOVI PROJEKT POZNATOG REDATELJA

Paolo Sorrentino radi film o kontroverznom poslovnom magnatu i političaru Silviju Berlusconiju

 Alessandro Bianchi / REUTERS
Nakon serije 'Mladi Papa' s Judeom Lawom u glavnoj ulozi za televizijsku kuću HBO, Oskarom nagrađeni redatelj snimit će 'Loro' o bivšem talijanskom premijeru i njegovom kružoku

Paolo Sorrentino, koji je osvojio Oscara za film Velika ljepota i čiji se rad često bavi samoćom ostarjelih i iznimno moćnih plejboja, priprema se napraviti film o Silviju Berlusconiju, piše The Guardian.

Prema Varietyju, redatelj trenutno radi na scenariju za Loro, a nagađa se da snimanje započeti na ljeto 2017. godine. Loro na talijanskom znači 'oni', no moguće je da radi o riječi 'L'oro', što znači zlato.

Film će prema dostupnim informacijama biti na talijanskom, za razliku od Sorrentinovog prošlogodišnjeg filma Mladost koji je bio na engleskom. Unatoč tome što su mu filmovi na engleskom lošije primljeni od onih na talijanskom, 10-djelna serija Mladi Papa bit će na engleskom.

Sorrentino se već jednom bavio temom visokorangiranih političara u filmu Il Divo iz 2008. godine. Tada mu je subjekt bio Giulio Andreotti, vjerojatno najzapaženiji talijanski političar nakon Drugog svjetskog rata koji je u sedam mandata obnašao dužnost premijera.

Berlusconi će u listopadu ove godine napuniti 80 godina te se očekuje da će se povući iz politike nakon u najmanju ruku kontroverzne karijere. Bivši je premijer u kolovozu najavio da će prodati sve svoje dionice u nogometnom klubu AC Milanu čiji je bio vlasnik više od 30 godina.

Loro će biti drugi film o Berlusconiju, budući da je političar već bio subjekt filma The Caiman Nannija Morettija iz 2006. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:13