POLIMAC PREPORUČUJE

‘Only Murders in the Building‘ simpatična je humoristična serija s pravom dozom pametnog meta humora

Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez u ”Only Murders in the Building”

 Craig Blankenhorn/Hulu/Hollywood Archive/Profimedia
Serija se na sofisticirani način šali na račun podcastova o istinitim zločina i klišeja koje sadržavaju oni manje kvalitetni

Iako je ponekad prilično teško popratiti sve što se na njima izdaje budući da ih ima zaista mnogo (neki će reći i previše), streaming platforme važan su dio filmsko-televizijskog ekosustava jer sadržaju koji se ne uklapa u holivudsku mainstream šprancu omogućavaju da ipak pronađe publiku.

Gdje bismo inače mogli gledati otkačenu humorističnu seriju poput "Only Murders in the Building", čija se druga sezona trenutno u Hrvatskoj prikazuje na platformi Disney+. U kinima sigurno ne jer je Hollywood odlučio da na velika platna mogu samo superjunaci, spektakli i etablirane franšize.

"Only Murders in the Building" (hrv. samo ubojstva u zgradi) prati tri ljubitelja podcastova o pravim zločinima koji pokrenu vlastiti nakon što se u zgradi u kojoj žive dogodi ubojstvo. Glavne uloge u seriji igraju glumačke legende Steve Martin i Martin Short te pjevačica i glumica Selena Gomez. Martina igra djelomično umirovljenog glumac Charles-Hadena Savagea, Short kazališnog redatelja na rubu bankrota Olivera Putnama, a Gomez mladu slikaricu koja renovira tetin stan.

U sporednim i epizodnim ulogama pojavljuju se poznata lica poput Tine Fey, Nathana Lanea, Amy Ryan, Amy Schumer, Stinga, Shirley MacLaine, Michaela Rapaporta i Jane Lynch.

Seriju su zajedno osmislili Martin i američki scenarist John Hoffman, a seriju u kreativnom smislu vode Martin, Short, Hoffman i Dan Fogelman, scenarist brojnih animiranih hitova kao što su "Auti" i "Vrlo zapetljana priča" i izvrsne moderne romantične komedije "Ta luda ljubav".

"Only Murders in the Building" na sofisticirani se način šali na račun podcastova o istinitim zločina i klišeja koje sadržavaju oni manje kvalitetni. Uz to, serija zna nježno podbosti i detektivske serije.

Short je fantastičan kao luckasti redatelj, a Martin odličan kao pomalo nesigurni, ali šarmantni glumac u godinama. Gomez kao naoko hladna i indiferentna pripadnica generacije Z izvrsno se nadopunjuje s ovim veteranima komedije.

U novoj epizodi serijala "Polimac preporučuje" kritičari Jutarnjeg lista Nenad Polimac i Damjan Raknić raspravljaju o meta elementima serije, današnjem Hollywoodu i ulicama New Yorka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:48