Stream preporuka

Novi britanski hit na Netflixu: serija kojoj sigurno nećete pogoditi kraj

Ewe Hewson u ulozi Adele
 Netflix
Serija ‘Behind her eyes‘ i bizarni je križanac između erotskog trilera, pseudopsihološke drame i gotovo pa horora

Baš kao savršeni clickbait naslov na opskurnom portalu, tako je najlakše opisati novi britanski hit na Netflixu za koji na kraju "doslovno nećete vjerovati kako je završio". Serija se zove "Behind her eyes" i bizarni je križanac između erotskog trilera, pseudopsihološke drame i gotovo pa horora s finalnim twistom toliko nevjerojatnim, a opet toliko lukavo izvedenim da ga je nemoguće pogoditi. Čak i onima koji su "odmah znali" tko je ubio Lauru Palmer i tko je Keyser Soze, i da je Bruce Willis cijelo vrijeme mrtav i što će Brad Pitt naći u kutiji.

Ovo? Nema šanse.
Riječ je o adaptaciji novele Sarah Pinborough koja se i sama reklamirala heštegom #WTFending i na trenutke se čini da cijela priča postoji samo da bi čitatelja/gledatelja na kraju izbila iz cipela. A ona se vrti oko samohrane majke Louise (Simona Brown) koja je istovremeno ljubavnica svog novog šefa, psihijatra Davida (Tom Bateman), i najbolja prijateljica njegove psihički labilne supruge Adele (odlična Eve Hewson). Štos je u tome da njih dvoje ne znaju za njezinu dvostruku igru. Ili možda ipak znaju? Jer muž je psihopat, a žena njegova ropkinja? Ili je žena manijakalna, a muž njezina žrtva? Ili je zapravo tajnica sve to umislila i služi im samo kao igračka?


Taman kad vam se to skupa počne ići na živce, autor serije Steve Lightfoot (radio je "Hannibala" za NBC i "Punishera" za Marvel) promijeni ton, tempo i žanr i otiđe u sasvim drugom smjeru. Ne čudi stoga da je "Behind her eyes" trenutačno najgledanija Netflixova serija u Hrvatskoj, unatoč oprečnim kritikama. Hype o čudesnom kraju brzo se širi, pa će mnogi oprostiti i spori početak i zbrčkanu sredinu, samo da dođu do toliko obećavanog šoka. On na kraju i dođe, ali pitanje je koliko se isplatilo putovanje. Ali hej, to je rizik na koji pristajete svaki put kad kliknete na neki clikbait naslov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:03