STREAM PREPORUKA

Night Sky: Umirovljeni bračni par, učiteljica i stolar, u običnoj šupi imaju portal koji ih prebacuje na drugi planet...

Night Sky

 Amazon/Everett/Profimedia/Amazon/Everett/Profimedia
Oskarovci Sissy Spacek i J. K. Simmons očekivano su sjajni i uvjerljivi

Možda vam se učini da je netko pogriješio označivši seriju "Night Sky" koju donosi Amazon Prime, kao SF triler a ne, recimo, obiteljsku dramu. Doduše, čim počnete gledati pilot, osjetite više nego što vidite, da u toj priči ima nešto iščašeno.

Stariji bračni par, Irene i Franklin, nekadašnja omiljena učiteljica i umirovljeni stolar žive mirnim životom u malom američkom gradu. Glume ih oskarovci Sissy Spacek i J. K. Simmons očekivano sjajni i uvjerljivi.

Blagu, toplu Irene muče fizičke boljke zbog kojih se teže kreće. Franklin je pomalo ljut na život, sumnjičav i beskrajno zaljubljen u svoju suprugu. Oboje su označeni obiteljskom tragedijom. Žive u lijepoj kući uz rub šume. Iza kuće je klasična drvena šupa, radionica, mini-skladište.

A u toj njihovoj običnoj šupi je portal koji ih prebacuje u zapečaćenu sobu s veličanstvenim pogledom na drugom planet. Njih dvoje očigledno već desetljećima i poprilično redovito provode vrijeme u nepoznatoj galaksiji. U sobi su dvije udobne fotelje, knjige, mekani pokrivač... U biti, oni koriste portal kao zgodan dodatak svojem domu, knjižnicu ili sobu za odmor. Franklinu sve to već pomalo ide na živce. Čak i razmišlja da unuci Denise otkrije tajnu.

Tu u njihove živote ulazi mladi stranac Jude i priča se širi daleko od američke provincije te ubrzava u takvom ritmu da gledatelj stalno dobiva nove mrvice informacija, dovoljne da zadrže pažnju i tjeraju na daljnje gledanje.

Night Sky, sa svojom pričom o velikoj ljubavi, starenju, misterijima univerzuma i uma nije tipičan SF produkt i onima koji traže svemirsku pucačinu i brzinu neće se svidjeti. Ocjene su joj od prolaznih do odličnih. Autori su mladi Holden Miller i nešto iskusniji Daniel Connolly (radio je recimo seriju "Sin" s Pierceom Brosnanom), a uz J. K. Simmonsa i Sissy Spacek odličan posao odradili su mladi glumci poput Chaija Hansena i Kiah McKirnan, te mnogi drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54