WEDNESDAY

Netflixova hit serija brojem sati gledanja u jednom tjednu oborila rekord; ‘Squid Game‘ ipak i dalje na tronu

Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman u seriji ”Wednesday”

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia
Serija je dobila pomješane kritike. Neki su kritičari hvalili izvedbu glavne glumice, no kritizirali scenarij

Američka tinejdžerska horor-komedija "Wednesday", čiji je središnji lik Wednesday Addams, jedina kći mračne obitelji Addams, oborila je Netflixov rekord kao serija na engleskom jeziku koju se gledalo najveći broj sati u tjednu, piše IndieWire.

Prema informacijama koje je podijelio Netflix, više od 50 milijuna kućanstava gledalo je 341.23 milijuna sati serije tijekom prvog tjedna emitiranja, čime je spomenuta serija s pobjedničkog postolja skinula četvrtu sezonu serije "Stranger Things".

Još je impozantnija informacija da se brojke odnose na pet dana gledanja, dok je u slučaju serije "Stranger Things" bilo riječ o sedam dana.

"Wednesday" ipak nije prestigla južnokorejsku "Igru lignje" koju se u tjednu od 27. rujna do 3. listopada 2021. godine gledalo čak 571.76 milijuna sati.

Glumačku postavu serije Alfreda Gougha i Milesa Millara u naslovnoj ulozi predvodi mlada glumica Jenna Ortega. Njene roditelje Morticiju Addams i Gomeza Addamsa utjelovili su velška glumica Catherine Zeta-Jones i portorikanski glumac Luis Guzmán. Među ekskluzivnim producentima našao se redatelj Tim Burton koji je mnogima prva asocijacija na gotičku nadnaravnu i horor estetiku, a u ulozi profesorice botanike pojavljuje se Christina Ricci koja je Wednesday oživila u filmu "The Addams Family" iz 1991. godine te "Addams Family Values" ou 1993. godine.

Serija je dobila pomješane kritike. Neki su kritičari hvalili izvedbu glavne glumice, no kritizirali scenarij, za koji smatraju da se suviše oslanja na druge tinejdžerske serije. Kritičar IndieWirea smatra da "kada je riječ o morbidnosti, Wednesday puno priča, a malo djeluje; algoritam koji je stvoren s ciljem ukalupljavanja kompleksni je lik ugurao u kockastu sliku na Netflixovom ekranu."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:03