HIT NA POMOLU

Netflix najavio seriju prema kultnoj video igri, fanovi jedva čekaju: ‘Neće biti samo za djecu...‘

Prizor iz najave animirane serije ”Cuphead”

 Screenshot/youtube/netflix
Još su 2019. najavili da rade na seriji te da će biti namijenjena djeci, uz humoristične elemente koji će se svidjeti odraslima.

Nakon nekoliko godina iščekivanja i produkcije, Netflix je u utorak najavio da 18. veljače na njihovu streaming platformu stiže ekranizacija hit video igre "Cuphead", jednostavno nazvana - "The Cuphead Show". Jučer je na YouTubeu objavljena najava animirane serije, a dosad je pregledana više od milijun puta, piše portal the Verge.

Zadivljujuća, rukom crtana, animacija igre koja je inspirirana crtićima iz tridesetih godina prošlog stoljeća, činila je Cuphead očitim kandidatom za eventualnu TV seriju, a na temelju trailera izgleda zabavno te vjerno video igri. Ljudi koji su igrali igru ​​mogli bi uočiti mnogo poznatih likova, uključujući glavnog junaka Cupheada i njegovog brata Mugmana. Uz njih, pojavljuju se i neki od negativaca iz video igre, koja je vrlo brzo stekla kultni status u svijetu video igara.

Netflix je još 2019. godine najavio da rade na seriji. Kako su tada rekli, serija će biti namijenjena djeci, ali će imati humorističnih scena koje će se svidjeti i odraslima. U lipnju 2020. otkriveno je da će Cupheadu glas dati Tru Valentino, a Mugmanu Frank Todaro. Grey Delisle posudila je glas Ms. Chalice, a tu su još i Wayne Brady te Joe Hanna.

Samu igru je 2017. godine razvio Studio MDHR. Glavni producenti igrice su Marija Moldenhauer i Ryan Moldenhauer.

Cupheada je Entertainment Weekly stavio na peto mjesto najboljih igara 2017. godine, dok je na listi GamesRadara bila na devetom mjestu. Također, osvojila je nagradu za najbolju Microsoftovu igru iste godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:16