GORAN BARE

Na Zlatnom Studiju prvi put je iskoračio iz svog žanra i oduševio svojom najomraženijom pjesmom

Goran Bare nastupa na svečanoj dodjeli nagrade Zlatni Studio 2018. godine
 Boris Kovacev/Cropix
Trenutačno se broje glasovi za drugi krug Zlatnog Studija, a 15. siječnja ćemo saznati tko je ušao u veliku završnicu...

Jedan od najspominjanijih i najhvaljenijih glazbenih nastupa na svečanoj dodjeli medijske nagrade Jutarnjeg lista, Zlatni Studio, svakako su "Teške boje" koje je Goran Bare izveo u dotad neviđenom aranžmanu.

Za tog rockera bio je to prvi žanrovski iskorak te vrste pa iako mu se taj hit, posebno zbog neželjene popularnosti koji mu je donio, popeo "na vrh glave", kada je vidio aranžman koji je za tu pjesmu zamislio Ante Gelo, odmah je pristao na tu suradnju.

image
Ronald Gorsic/Cropix

Štoviše, bio je oduševljen.

To i ne čudi jer su "Teške boje" uz gudače i bend dobile jednu sasvim novu dimenziju. Bila je to bez sumnje najspominjanija izvedba na dodjeli prvog Zlatnog Studija, održanoj krajem veljače 2018., no i kada se gledaju sve dosadašnje dodjele.

Glazbeni producenti bili su Ante Gelo i Duško Mandić, a video tog nastupa na YouTube kanalu i drugim platformama pregledan je nekoliko stotina tisuća puta. Koliko - gotovo je nemoguća misija pobrojati precizno.

image
Ronald Gorsic/Cropix

A sam Bare ostao je dosljedan u svom stavu prema "Teškim bojama". Štoviše, prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Jutarnji list rekao je kako mu je to najomraženija pjesma, i to samo zato što mu je donijela takvu pozornost zbog koje "pet godina nije izašao, imao ženu".

Podsjetimo, trenutačno se broje glasovi za drugi krug, a 15. siječnja ćemo saznati tko je ušao u veliku završnicu, a potom i tko će na četvrtoj dodjeli 20. veljače u rukama držati našu prestižnu statuu, ekipa koja stoji iza organizacije Zlatnog Studija, najveće medijske nagrade u zemlji, marljivo priprema program dodjele.

image
Zlatni Studio
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:16