‘NORMALNI LJUDI‘

Na HBO stigla serija snimljena po bestseleru Sally Rooney koja je zaludila milenijalce

 HBO
Ova vijest dolazi u pravo vrijeme jer je izdavačka kuća Fraktura izbacila hrvatski prijevod knjige ‘Normalni ljudi‘

Hit serija "Normalni ljudi" ("Normal People"), temeljena na bestseleru Sally Rooney, stigla je na HBO GO, gdje je svih 12 epizoda odmah dostupno za gledanje. Serija će biti emitirana i na HBO kanalu od 14. prosinca u 21.00h.

Serija prati nježan, ali kompliciran odnos između Marianne i Connella, od kraja školskih dana u malom gradu na zapadu Irske do preddiplomskih godina na koledžu Trinity. U školi je on omiljen i popularan, dok je ona usamljena, ponosna i zastrašujuća.

image
HBO

No, kada Connell jednog dana dođe po svoju majku koja radi kao čistačica u Marianninoj kući, između dvoje tinejdžera se razvija čudna i neraskidiva veza koju su odlučili skrivati od javnosti. Godinu dana poslije, oboje studiraju u Dublinu, a Marianne se našla u novom društvenom svijetu, dok je Connell na margini, sramežljiv i nesiguran.

image
HBO

Serija „Normalni ljudi“ prati živote dvoje ljudi, njihove prekide i pomirenja, te istražuje svu složenost intimnosti i mlade ljubavi.

Glavne uloge imaju Paul Mescal i Daisy Edgar-Jones, a pridružuju im se Sarah Greene i Aislín McGuckin. Lenny Abrahamson, redatelj nominiran za Oscara, i Hettie Macdonald režirali su po 6 epizoda, a scenarij potpisuju Sally Rooney, Alice Birch i Mark O’Rowe.

image
HBO

Serija je nominirana za četiri Emmy nagrade, među kojima su bile i ona za Najboljeg glumca (Paul Mescal) i Najbolju režiju (Lenny Abrahamson).

Ova vijest dolazi u pravo vrijeme jer je izdavačka kuća Fraktura izbacila hrvatski prijevod knjige “Normalni ljudi” koja je mladu autoricu Rooney učinila apsolutnom zvijezdom.

image
Fraktura

Postala je bestseler New York Timesa, The Guardian ju je uvrstio na popis najboljih romana 21. stoljeća, a primila je i brojne nagrade (uključujući Costa Book Award za najbolji roman). Za prijevod je zaslužna Patricija Horvat, a knjiga se u tvrdom uvezu prodaje za 134,10 kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:42