X-Wing Fighter

Na aukciji prodana rijetka letjelica iz ‘Zvjedanih ratova‘ koja je preživjela Zvijezdu smrti

X-Wing iz ”Star Warsa”

 Prop Store/SWNS/SWNS/Profimedia
Vijest o prodaji modela dolazi gotovo mjesec dana nakon što je umro Collin Cantwell, koji je dizajnirao ovaj komad

Letjelica X-Wing Fighter iz "Star Warsa" prodana je na aukciji za fascinantnih 2,3 milijuna dolara.

Komad se koristio u filmu Georgea Lucasa iz 1977. godine, a njegova prodajna cijena je bila procijenjena na 500 tisuća do milijun dolara.

Korišten je u epzodi "Nova Nada", a njime je upravljao Garven Dreis, kojeg je glumio Drewe Henley.

Jedan od razloga zbog kojih je letjelica postigla ovako veliku cijenu jest to što je većina sličnih predmeta sa snimanja bila uništena pirotehnikom koja se koristila pri snimanju scena, posebice pri snimanju finalne bitke koja se odvila na Zvijezdi smrti.

"Postoji nekoliko 'behind the scenes' fotografija koje su snimljene u studiju Light and Magic, a koje sjajno pokazuju baš ovaj model. Po ogrebotinama i bojama se točno vidi da je ovo baš ta letjelica iz 1976. godine", rekao je Brandon Aligner iz tvrtke Propstore Forbesu.

Na aukciji je naglašeno kako je model sjajno očuvan i kako je u odličnom stanju.

"Pjena koja je na njemu je ostala čvrsta, a predmet još uvijek ima originalnu boju, koja se tek suptilno ljušti na malim područjima. Jedan od Jedan od laserskih topova pokazuje lagano iskrivljenje, a jedan od sklopova vrha laserskog topa napravljenog od ogrebotina je labav", stoji u detaljnom opisu proizvoda.

Vijest o prodaji modela dolazi gotovo mjesec dana nakon što je Colin Cantwell, konceptualni umjetnik koji je dizajnirao X-Wing među brojnim letjelicama za film, umro. Imao je 90 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:32