TV PROGRAM

Ljeto pred TV-om: Uz hit-seriju prema Jane Austen, gledat ćemo plesnjak na HRT-u i Sandru Perković na SP-u

Ljetni TV program

 RTL/HTV/Nova TV
Premda ovog ljeta neće biti SP-a u nogometu, prema shemama nacionalnih TV kuća, gledatelji neće biti osuđeni samo na reprize

Premda ovog ljeta neće biti Svjetskog prvenstva u nogometu, koje se iznimno zbog vrućina u Kataru prebacilo na studeni i prosinac, prema shemama koje planiraju naše nacionalne TV kuće, gledatelji neće biti osuđeni samo na reprize. Dapače, posebno kada je u pitanju HTV, sporta će biti, ali i puno visokoproducirane glazbe kroz hvaljeni projekt "Sunčana strana Prisavlja".

- Sport nam je ispunio gotovo cijeli Drugi program, pa smo odlučili oko njega plesti "priču". Imamo tako puno sportskih dokumentaraca, što domaćih, što stranih, neki su premijerni, a neki reprizni. Pored toga, u udarnom terminu prikazat ćemo dosta akcijskih i vestern filmova, što nam je bilo važno povezati sa sportskim ljetom - objašnjava Rahela Štefanović, glavna urednica HTV-ova programa.

Krajem lipnja HTV će tako prenositi Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Budimpešti, sredinom srpnja u SAD-u počinje Svjetsko prvenstvu u atletici, a u planu su im je i Judo Grand Prix, dok je kraj srpnja rezerviran za ATP Umag. U kolovozu slijedi utakmica UEFA Superkupa te Play off Lige prvaka, Europska smotra sportova s veslanjem, atletikom, plivanjem i gimnastikom te Eurobasket. Od značajnih tradicionalnih sportskih događanja, HTV će prenositi Sinjsku alku, Maraton lađa i Trku na prstenac.

image

Sandra Perković

Kempinaire Stephane/Kmsp Via AFP

- Od rujna će nam na programu početi HNL-ove nedjeljne utakmice, a njihov ljetni period, dakle prvo kolo, koje starta 17. srpnja, pratit ćemo kroz emisiju Stadion - nastavlja Štefanović.

Ljeto na HTV1 bit će obilježeno jedinstvenom pozornicom "Sunčane strane Prisavlja". Projekata će biti manje, ali će njihova produkcija biti podignuta na još veću razinu.

- Oplemenili smo "Sunčanu stranu" i pokušat ćemo napraviti što veličanstveniji događaj. Također, svi koncerti i događaji koji će se snimiti, emitirat će se na Prvom programu, koji ima veći doseg, a ne na HTV3, kao dosad - ističe Štefanović.

image

Lana Kos nastupit će u sklopu 'Sunčane strane Prisavlja'

Damir Krajac/Cropix

HTV-ova ljetna pozornica otvara se na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja u 21 sat, a glazbeni spektakl "Opera pod zvijezdama" prilazat će se u izravnom prijenosu. Na programu su najljepše arije, dueti, zborovi, uvertire i intermezza, probrani iz opera i opereta Glinke, Verdija, Puccinija, Saent-Säensa, Offenbacha i Nicolaija. Uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, nastupit će proslavljeni solisti: Lana Kos, Jelena Kordić i Ante Jerkunica te dvoje mladih, uspješnih i sve traženijih umjetnika Darija Auguštan i Filip Filipović. Koncertom će ravnati maestro Ivo Lipanović, a kroz brojeve publiku će, naravno, voditi Dražen Siriščević.

U petak, 24. lipnja, slijedi "Jazz orkestar HRT-a svira Indexe", kojim će dirigirati Miron Hauser, a dobro poznate pjesme u novom svjetlu predstavit će Sabrina Hebiri, Bruna Oberan, Dado Topić, Marko Kutlića, Elvir Bandić, Damir Kedžo, Mahir Kapetanović i Stjepan Lach. Koncert će se snimati, a emitirat će se tijekom srpnja. Potom, 29. lipnja, slijedi snimanje "Noći mjuzikla", u kojem su solisti Marko Braić, Danijela Pintarić, Vanda Winter, Jacques Houdek, Sandra Bagarić, Igor Barberić, Mia Dimšić, Igor Drvenkar, Tara Thaller, Maja Bajamić, Vladimir Garić, Lorena, Kristijan Beluhan, Ivana Kindl, Gelato Sisters i Roko Blažević. Orkestrom HRT-a ravna Krešimir Batinić, a i taj spektakl emitirat će se u srpnju na HTV1. A onda 6. srpnja slijedi program "Sunčane strane", koji najviše intrigira, a zove se "Plesnjak na Prisavlju". Plan im je organizirati pravu staru "čagu" za sve generacije, uz disco ritam, cha cha cha, jive i latino plesove, a nastupit će Vanna, Drago Diklić, Marko Tolja, Ervin Baučić, Miro Ungar te mladi pjevači A strane. Taj projekt osmislila je i realizirala provjerena produkcijsko-urednička ekipa A strane, a on će biti emitiran sredinom kolovoza. Inače, publika može prisustvovati uživo svim tim događajima, samo se mora na vrijeme prijaviti na HRT-ovu službenu web stranicu.

image

Drago Diklić

Biljana Blivajs/Cropix

Glazbe, ali i drugih događanja, zapravo će biti i više nego dosad na HTV1, jer tamo će se emitirati prijenosi i otvorenja Dubrovačkih ljetnih igara, koncert iz Vela Luke u čast Olivera, Splitski festival, te zatvaranje Pula Film Festivala. Tradicionalno će popratiti i važne manifestacije, poput otvaranja Đakovačkih vezova i Vinkovačkih jeseni, Festivala Kajkavskih popevki te Večeri dalmatinske šansone.

I nisu to jedine promjene koje uvodi nova urednička ekipa. Primjerice, dječji program imat će duži termin te će se tijekom cijelog ljeta emitirati na HTV2 od 6.30 do 13 sati, od ponedjeljka do petka. Vikendom će se emitirati do 10.30, jer nakon toga slijede krimići, koji su im na rasporedu do 16 sati. Ljubitelji tog žanra neće ostati ni bez Krimi petka na Drugom, osim ako im neki sportski događaj ne "pokvari" užitak, a izmjenjivat će se premijerne i reprizne serije.

Udarni termin Prvog programa od 21 sat bit će rezerviran i za spektakularne dokumentarce te svjetske hit serije: BBC-jev "Sanditon", adaptaciju nikad dovršenog književnog djela Jane Austin, te seriju "Hotel Portofino", koja se inače snimala na području Opatije, Lovrana i Istre.

image

serija 'Sanditon', HTV

HTV

Na HTV3, oni koji su propustili ili žele utvrditi gradivo, imat će u večernjim satima priliku ponovno gledati vrhunske strane serije poput "Genijalna prijateljica", "Medici", "Vikinzi", "Preljub", "Ime ruže", "Korijeni", a u nedjeljnom terminu u 21 sat imat će jednu od najboljih humorističnih serija svih vremena "Monty Python".

image

'Hotel Portofino', HTV

HTV
image

Monty Python, HTV

HTV

Na Novoj TV i Doma TV za ovo ljeto najavljuju - visoku dozu zabave.

Tu su filmski blockbusteri poput Oscarom nagrađivanog "Interstellara" i "Jokera", a od akcijskih komedija, popularni serijal "Zločesti dečki 1 i 2", kao i "Ljudi u crnom: Globalna prijetnja". U dnevnom programu Nove TV ljubitelje turskih serija doći će na svoje s dvije nove serije "Prevara" i "Kuzgun", a tu je još i "Snaga obitelji".

Lifestyle emisija "IN magazin" nastavit će sa svakodnevnim izvještavanjem o domaćim i stranim zvijezdama te najnovijim trendovima, a kad je o sportu riječ, ljubitelji borilačkih sportova u srpnju i kolovozu uživat će u uzbudljivim UFC spektaklima.

Popularni "binge watching" zamišljen je na programu Doma TV, uz niz nagrađivanih serijskih naslova, poput "Sherlocka i Watsona", "Navy CIS Los Angeles" i "CSI Cyber". Stižu i nastavci serije "Domovina" te serija "Blue Bloods" i "Bez traga", a u popodnevnim terminima ljubitelje kriminalističkih serija očekuju "Einsteinove misterije" te "Specijalisti za pravdu". Dio njih je, kao i svugdje premijerni, ali s obzirom na to da je ljeto, da se ne zavaravamo, ipak su prevladavajuće reprize.

Kada je RTL u pitanju, kod njihovog ljeta zasad nam je poznato kako će imati novu tursku seriju. Riječ je o globalnom hitu "Miriše na ljubav" (počinje se emitirati 27. lipnja) koji prati djevojku Edi Yıldız (Hande Erçel) i mladića Serkana Bolata (Kerem Bürsin), koji se zbog ostvarenja svojih snova odluče pretvarati da su zaručeni. "Sen Çal Kapımı" (Miriše na ljubav) turska je TV-serija koja je 8. srpnja 2020. premijerno prikazana na Foxu, a pratili su je gledatelji u više od 25 zemalja na gotovo svim kontinentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:28