Uskoro u kinima

Lady Gaga nakon premijere filma "House of Gucci": "Bila sam u vezi sa svojim likom"

Lady Gaga u filmu ”House of Gucci” glumi Patriziju Reggiani.

 /Landmark/Profimedia
"House of Gucci" je film čija se radnja bazira na knjizi. Patrizija Reggiani (Gaga) u obitelj Gucci dolazi 1972., udajom za Maurizija

Ubojstvo, misterija i moda glavni su motivi oko kojih se vrti iščekivani film "House of Gucci", javljaju britanski mediji, koji su u utorak imali priliku premijerno pogledati ovaj dugometražni uradak Ridleyja Scotta s Lady Gagom u glavnoj ulozi.

Gagine fotografije s premijere, na koju je došla odjevena u pompoznu ljubičastu kreaciju (naravno, Guccijevu) koju je upotpunila mrežastim čarapama, već su obišle svijet.

A zanimanje za njezinu ulogu, drugu glavnu filmsku ulogu koju je odigrala, ne jenjava.

U filmu glume i velikani kao što su Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek i Jeremy Irons – no Gaga, koja je utjelovila Patriziju Reggiani, i dalje okupira većinu pažnje.

image

Lady Gaga na premijeri filma "House of Gucci"

SplashNews.com/Splash/Profimedia

"Proživjela sam romantičnu vezu sa svojim likom", rekla je Reutersu, otkrivajući da je ta "veza" trajala čak devet mjeseci, koliko dugo je pokušavala prodrijeti u srž svojeg lika te, među ostalim, govorila njezinim naglaskom. Kod Patrizije joj se, kaže, "najviše svidjelo što je kompletno drugačija od mene".

"House of Gucci" je film čija se radnja bazira na istoimenoj knjizi. Patrizija Reggiani u obitelj Gucci dolazi 1972. godine, udajom za Maurizija Guccija, s kojim se rastaje 1994. godine. Godinu kasnije, na Maurizija je ispred njegova ureda izvršen atentat, zbog čega je Patrizij provela čak 18 godina u zatvoru jer se pretpostavljalo da je ona naručila ovo hladnokrvno ubojstvo.

Slučaj je to koji je šokirao Italiju, ali i cijeli svijet mode, a o kojem se priča i desetljećima nakon što se odvio.

Lady Gaga je The Wall Street Journalu objasnila kako je od Patrizije htjela "napraviti pravu osobu, a ne karikaturu". "Osjećala sam da je to najboji način da odam počast Mauriziju i Talijanima. Moj je performans iz perspektive jedne žene morao biti autentičan. Ne iz perspektive američke Talijanke, nego Talijanke", izjavila je Gaga o ovoj ekscentričnoj personi, koja je jednom izjavila: "Bolje je plakati u Rolls Royceu nego biti sretan na biciklu".

image

Lady Gaga kao Patrizia Reggiani

Fabio Lovino

Nasljednici familije Gucci i nisu baš presretni zbog novog filma te su u više navrata kroz medije apelirali na redatelja Riddleyja Scotta da pri snimanju zadrži dostojanstvo njihove obitelji.

Jedna od Maurizijevih nećakinja, koja također nosi ime Patrizia, bojala se da će film zabadati nos u privatne živote nasljednika modnog carstva i bogatstva.

"Kradu identitet naše obitelji kako bi ostvarili profit i povećali prihode hollywoodskog sistema", rekla je, dodajući da su članovi obitelji voljni pričati o brojnim temama, no da ipak postoji granica koju ne žele prelaziti.

Film se, inače, očekuje u svim kinima kroz nekoliko tjedana.

Kakve su prve kritike? Entertainment Weekly opisuje ga kao "apsurdnu talijansku sapunicu u kojoj je itekako moguće uživati", dok su u Observeru nešto oštriji i izražavaju se muzičkom terminologijom pa kažu da se radi o "preopterećenoj harmoniji koja nema vidljiv smjer". Vanity Fair, pak, predviđa da će Gaga ponovno pokoriti prestižne filmske nagrade, a filmu zamjeraju tek činjenicu da perike narušavaju njegovu estetiku te da ga zbog toga ne uspijevaju shvatiti previše ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:08