PRIČA O MAXU VANKI

Kakva vijest! John Malkovich glumit će u filmu hrvatskog redatelja Mladena Jurana

John Malkovich

 Cropix
Slavni glumac nedavno je bio u Hrvatskoj te je u Lisinskom izveo komad ‘Glazbeni kritičar‘

Jedan od najvećih glumaca današnjice, John Malkovich, glumit će u filmu hrvatskog redatelja Mladena Jurana.

U priopćenju koje je Juran poslao medijima piše da će Malkovich glumiti u njegovom novom filmu naziva "Pred zidom: priča o Maxu Vanki".

Juran je ranije već radio s poznatim svjetskim imenima kao što su australska diva Melita Jurišić i češki oskarovac Jiri Menzel.

- Radi se o filmu o stvaranju "najvećih fresaka Sjeverne Amerike" osebujnog hrvatskog slikara Maxa Vanke u Pittsburghu (Sven Medvešek) i njegovog životnog pobratima - karizmatskog američkog publiciste slovenskog podrijetla Louisa Adamiča (John Malkovich). Admič je bio kontroverzna američka ikona socijalnog romantizma, intimus predsjednika Roosevelta, književnika Dreisera, Sinclaira, Dos Passosa. Radi se o složenom kozmopolitskom autoru popularnih američkih romana koji i danas uvelike intrigiraju američke medije, piše Juran u priopćenju.

Inače, Malkovich je nedavno bio u Hrvatskoj te je u Lisinskom izveo komad 'Glazbeni kritičar' u kojem citira kritike Mozarta, Brahmsa, Chopina.

Malkovich je tada za Jutarnji dao i veliki intervju u kojem je govorio i o svom podrijetlu za koje mnogi tvrde da je hrvatsko. Više možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:02