POLIMAC PREPORUČUJE

Kako je romantična drama za mlađu publiku ‘Poslije svega: Sudar‘ pokorila domaća kina

 Gem Ent/Planet/Profimedia
Kao i njegov prethodnik ‘Poslije svega‘, film sve svoje karte, a nema ih baš puno, baca na to da će publika u likovima prepoznati sebe

U nesigurnim vremenima pandemije koronavirusa i restriktivnih mjera koje su donesene kako bi se ona suzbila, domaćim kinima već tri tjedna vlada romantična drama za mlađu publiku "Poslije svega: Sudar".

Nastavak filma "Poslije svega", adaptacije istoimenog romana spisateljice Anne Todd, koji je nastao kao "fan fiction" inspiriran ljubavnim životom pjevača Harryja Stylesa, bivšeg člana grupe One Direction", u naša je kina došao bez puno pompe i naišao na izvrstan odaziv publike.

"Poslije svega" i "Poslije svega: Sudar" svojom pričom i motivima podsjećaju na "Sumrak sagu" i "50 nijansi sive". U fokusu je mladi par - Hardin Scott i Tessa Young (igraju ih Josephine Langford i Hero Fiennes Tiffin) - i njihov put od blage netrpeljivosti te nerazumijevanja do strastvene ljubavi.

"Poslije svega: Sudar", adaptacija drugog po redu romana iz trilogije "Poslije svega", gađa publiku "friško odraslih" (englesko govorno područje poznaje ih kao 'New Adults'), dakle mlade ljude koji nakon završene srednje škole na fakultetu pokušavaju pronaći svoj životni put.

Tessa i Hardin prolaze životne situacije i emocije koje su mladim ljudima odveć poznate i lako je moguće da su u ovim teškim vremenima poželjeli pogledati film koji će ih, makar nakratko, vratiti u vremena kada nisu morali razmišljati o maskama, socijalnoj distanci i karanteni.

U novoj epizodi serijala Polimac preporučuje filmski i televizijski kritičar Jutarnjeg lista Nenad Polimac i novinar Jutarnjeg Damjan Raknić pokušali su odgonetnuti čime je sve to "Poslije svega: Sudar" uspio publiku dovesti u kina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:27