Dobra vijest za ljubitelje

Jedan od središnjih likova serije ‘Igra prijestolja‘ dobit će svoju vlastitu seriju

Jon Snow (Kit Harington)

 Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia
Za svoju ulogu Jona Snowa u ‘Igri prijestolja‘ Kit Harington je dobio nominacije za nagradu Emmy te nominaciju za nagradu Zlatni globus

Jon Snow, jedan od središnjih likova voljene serije "Igri prijestolja" (Game of Thrones) koja je djelomično snimana u Dubrovniku, mogao bi dobiti svoju vlastitu seriju, piše Entertainment Weekly.

Prema The Hollywood Reporteru, koji je prvi objavio vijest, razvoj serije je još u povojima.

Britanski glumac Kit Harington, koji je u "Igri prijestolja" utjelovio Jona Snowa, pak kao niti HBO, platforma koja je emitirala popularnu seriju, zasad nisu komentirali ovu informaciju.

Jon Snow bio je jedan od glavnih pretendenata na prijestolje, no u finalu posljednje, osme sezone prognan je iz Westerosa te se zajedno s grupom slobodnjaka (the Wildings) uputio preko Zida Sjevernog kraljevstva (the Wall) u novi život.

Jon Snow, koji je tijekom osam sezona prošao kroz razne izazove, od otkrića pravog identiteta (u početku vjeruje da je vanbračni sin Neda Starka, no kasnije se otkrije da je kao sin Nedove sestre Lyanne Stark i Rhaegara Targaryena zapravo potomak obitelji Targaryen) do ubojstva voljene žene, pomahnitale i destruktivne Daenerys (Emilia Clarke), jedan je od centralnih likova ove izrazito gledane serije, pa bi njegov povratak mogao oduševiti fanove, koji su velikim dijelom ostali nezadovoljni pričom završne, osme sezone TV spektakla.

Snow je temeljen na fikcionalnom liku serije fantasy romana naziva "Pjesma leda i vatre" (A Song of Ice and Fire) američkog autora George R. R. Martina.

Za svoju ulogu u "Igri prijestolja" Kit Harington je dobio nominacije za nagradu Emmy te nominaciju za nagradu Zlatni globus, a po završetku tog projekta postao je dio Marvela ulogom u filmu o superherojima "Vječnici"(Eternals), u kojem je glavnu ulogu igrao škotski glumac Richard Madden, Haringtonov kolega iz "Igre prijestolja".

Koji bi se živući likovi iz originalne postave mogli pojaviti u ovom "spin-offu", pitanje je koje bi si mogli postaviti fanovi. Hoćemo li osim Jona Snowa ponovno susresti i Aryju Stark (Maisie Williams), Sansu Stark (Sophie Turner) ili pak Brienne (Gwendoline Christie), pita se THR.

No prije potencijalne serije o Jonu Snowu, HBO sprema seriju "House of the Dragon", čija zbivanja prethode događajima iz "Igre prijestolja", piše EW. Fokus serije bit će građanski rat, to jest, krvavi sukob koji je, prema Martinovoj knjizi "Vatra i krv" (Fire and Blood), posljedica borbe za prijestolje unutar kuće Targaryen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:12