VELIKI USPJEH

HBO zadovoljno trlja ruke: Premijeru ove serije gledalo je 10 milijuna gledatelja

Zmajeva kuća

 HBO
Brojke gledatelja u Hrvatskoj također su sjajne, kažu nam iz HBO-a

Premijera HBO serije „Zmajeva kuća“ (House of the Dragon) u Americi je ove nedjelje privukla 10 milijuna gledatelja na linearne kanale i HBO Max platformu, što je dosad najveći broj gledatelja nove originalne serije u povijesti HBO-a. Brojke gledatelja u Hrvatskoj također su sjajne, kažu nam iz HBO-a i dodaju da je prema svim pokazateljima ovaj TV spektakl u nas imao najveći broj gledatelja neke nove serije ili filma na jednoj HBO streaming usluzi.

Prva epizoda „Zmajeve kuće“ stigla je u HBO Max ponudu u 03.00h u ponedjeljak ujutro, u 21 europskoj zemlji širom Europe, uključujući nordijske zemlje, Nizozemsku, Centralnu i Istočnu Europu, Španjolsku i Portugal. Velika potražnja na streaming platformi počela je u ranim jutarnjim satima i dosegla vrhunac u ponedjeljak navečer.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi „Vatra i krv“ Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz „Igre prijestolja“ i govori o kući Targaryen. Nove epizode dolazit će u ponudu ponedjeljkom, tijekom narednih devet tjedana. U seriji glume Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta serije uz Ryana Condala, ujedno i scenarista te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Izvršni producenti su Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:16