SPIN OFF SEKSA I GRADA

Gledali smo novi nastavak ‘I tek tako...‘: dominira kunilingus, Miranda bezuspješno montira dildo, Carrie četvrtkom upražnjava seks

And Just Like That Season 2

 Hbo Max/
Sve počinje užasnim duetom Eltona Johna i Britney Spears. Na HBO-u se mogu pogledati dvije nove epizode druge sezone

Druga sezona serije "I tek tako...", nastavka "Seksa i grada", počinje montažnom sekvencom i užasnim duetom Eltona Johna i Britney Spears "Hold me Closer" u kojem je semplirana jedna od najljepših pjesama engleskog pjevača "Tiny Dancer". Uglavnom; uvod nam pokušava sugerirati kako se seks vratio u nekada svima omiljenu seriju. Naše protagonistkinje - u pravilu odjevene u seksi negližee i provokativno donje rublje - zatječemo s njihovim trenutnim partnerima: Carrie (Sarah Jessica Parker) četvrtkom upražnjava seks s producentom svog podcasta, šarmantnim Franklynom (Ivan Hernandez), Charlotte (Kristin Davis) je još uvijek nabrijana na svog muža, baš kao i novo lice ove ženske družbe s kojim smo se upoznali u prvoj sezoni - dokumentaristica udana u bogatu crnačku obitelj, nevjerojatno zgodna i dobro odjevena Lisa (Nicole Ari Parker). Uspješna trgovkinja nekretninama Seema (Sarita Choudhury) sumnjičava je prema svakom svom novom ljubavniku dok Miranda (Cynthia Nixon) sa Chez (Sara Ramirez), s kojom je otišla u Los Angeles, još uvijek doživljava neslućene vrhunce upražnjavajući lezbijski seks. Važno je napomenuti da se Chez osjeća kao - oni, i konverzacija s njome je u hrvatskim titlovima vrlo dosljedno tako i prevedena.

Kako bi podcrtali (staru) provokativnost na koju nas je naviknula originalna serija otvarajući gotova sva moguća poglavlja seksualnih praksi na prijelom stoljeća, prva epizoda druge sezone "I tek tako..." servirala nam je i nešto golotinje - pa tako svoja gola ostarjela tijela pokazuju i Charlotte i Miranda. Jedina koja je tu sama i tužna briljantna je profesorica Nya (Karen Pittman) čiji je brak u krizi jer ona doista nije sigurna želi li se još uvijek truditi dobiti dijete.

"Seks i grad" se uvijek na duhovit i zabavan način bavio različitim oblicima seksa - u "I tek tako..." je za sada dominantan kunilingus a svjedočili smo i bezuspješnom Mirandinu montiranju dilda.

Carrie se, podsjetimo se, vratila u svoj stari stan u New Yorku i, nakon šokantne Facine smrti na početku prve sezone, sada proživljava svoju zrelu fazu samačkog života. U kojoj, nećete vjerovati, pokušava čak i kuhati - i to poširana jaja koja servira s kavijarom i sprema se - zajedno sa svojim prijateljicama na Mat Galu. Nažalost, ne vidimo ih na samom događaju - to je bilo prezahtjevno i za ovako ekstravagantnu produkciju.

Njihovo spremanje za veliki događaj premreženo je malim intrigama - tko će ići s kime i što će odjenuti - no prva, gotovo 45-minutna epizoda sasvim je solidna. Nakon što joj propadne planirana kreacija za Met Galu, Carrie ponovno odjene svoju glasovitu Vivienne Westwood vjenčanicu uz mudru izreku - "Prenamijenila sam svoju bol". No prava je zvijezda prve epizode - barem što se tiče odjeće - Lisa koja sa suprugom na Met Galu krene pješice u crvenoj Valentinovoj kreaciji s lusterom od perja na glavi.

image

And Just Like That Season 2

Hbo Max/
image

18-5-2023 First look at upcoming season 2 of the TV series "And Just Like That" Pictured: Kristin Davis, Nicole Ari Parker,Image: 776882702, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: HBO/Planet/Profimedia

Hbo/Planet/Profimedia/Hbo/planet/profimedia

Nažalost, druga je epizoda već mnogo slabija - ili mi je, jednostavno, bilo naporno gledati dvije epizode zaredom. Reflektor je sada uperen u Charlotte, čija je kći Lilly prodala svoju dizajnersku garderobu kako bi kupila klavijature i sebe predstavila kao privilegiranu Billie Eilish. Dok se njezina majka trudi vratiti njezinu Chanelovu haljinicu koja se sada prodaje za trećinu cijene. Miranda se dosađuje u Los Angelesu shvaćajući da zapravo ništa ne zna o Chez, Lisa je ponovno u nekom nerazumljivom sukobu sa svojom svekrvom, Nya se usudi izaći sama ali ne i prihvatiti udvaranje neznanca, Seema raskine sa svojim dugogodišnjim frizerom a Carrie je zbunjena nastojanjem svog povremenog seksualnog partnera da njihovu vezu digne na viši nivo. Jer muškarci su danas - to doznajemo u seriji - postali glupani s osjećajima. Koji, barem nam to svojim ponašanjem pokušava kanalizirati Carrie, nama (ženama) više i nisu tako važni. Također, Carrie se pita imali li smisla boriti se za svoj "Seks i grad" - koji je sada podcast u produkcijskoj kompaniji u krizi.

image

na, - Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, and Kristin Davis return in ‘And Just Like That‘ season 2 ---------

*

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 780943176, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no, Pictured: And Just Like That, Credit line: BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia
image

na, - Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, and Kristin Davis return in ‘And Just Like That‘ season 2 ---------

*

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 780943309, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no, Pictured: And Just Like That, Credit line: BACKGRID/Backgrid UK/Profimedia

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

U prve dvije epizode ne pojavljuju se najavljeni likovi Samanthe (Kim Cattrall) i Aidana (John Corbett), no vidimo šarmantnog Olivera Hudsona - brata Kate Hudson, u ulozi još uvijek aktualnog supruga Chez! Miranda kao da kopira neku od Carrienih ljubavnih dionica iz "Seksa i grada" - bezglavo zaljubljena zaboravlja na sebe i zanemaruje svoj identitet.

Početak druge sezone "I tek tako..." ipak je manje loš od svog premijernog izdanja. Ili smo se samo navikli na taj pretjerani i neumjereno bogati svijet Njujorčanki s druge strane pedesetih u čije su živote penetrirali svi mogući trendovi 21. stoljeća, ali ne i, pobogu, neki iole ozbiljniji problemi. Iako, istina, na kraju druge epizode, Carrie ostaje bez svog podcasta - barem privremeno, no zato je ponovno singl te dobro odjevena i vječno optimistična krene u svoj novi, uzbudljivi život.

"Seks i grad" jedna je od onih serija, poput "Prijatelja" i "Seinfelda", koja se može gledati u beskrajnim reprizama i čiji su likovi u globalnoj imaginaciji zauzeli prostor nekih starih, dragih prijatelja za koje ćemo uvijek naći vremena i razumijevanja. U tome vjerojatno leži razlog zašto gledamo i te nesretne spin-off serije. Jer tko je vidio napustiti stare prijatelje kada prolaze loša razdoblja?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:43