PRVI DOJAM

Gledali smo najiščekivaniji TV show: Na početku smo se pitali kome trebaju ‘Prijatelji‘, kraj smo dočekali - ganuti

Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Matthew Perry, David Schwimmer, Courteney Cox, Lisa Kudrow
 Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia
Najlošiji i najdosadniji dijelovi emisije su oni s Jamesom Cordenom, kada im on postavlja uglavnom bezvezna pitanja

Baš kao pravi sladunjavi dnevni show američke televizije. Kombinacija Oprah Winfrey i Ellen DeGeneres, samo što je meni iz nedokučivih razloga ovdje domaćin James Corden. Govorim o dugoočekivanom specijalu „Prijatelji: Ponovno zajedno“ (Friends: The Reunion) koji od danas možete vidjeti na HBO Go. I koliko god sam se na početku pitala pa kome je to trebalo, kraj gotovo dvosatne emisije ipak dočekate ganuti.

Show je snimljen na legendarnom stageu 24 Warner Bros. Television studija u Burbanku u Kaliforniji, gdje je snimana i originalna serija, a emisija i počinje tako da jedan po jedan glumac, počevši od Davida Schwimmera i Lise Kudrow dolaze na set „Prijatelja“, serije koju su snimali deset godina (od 1994. do 2004.), stvorivši pop kulturnu referencu koja ni 17 godina od snimljene posljednje epizode nimalo nije izgubila na svojoj upečatljivosti. Jer „Prijatelji“ ni u jednom trenutku nisu izašli iz mode. Ja sam ih gledala u realnom vremenu, i još nebrojeno puta u reprizama a i moja djeca ih, s jednakim entuzijazmom danas bingaju.

„One su ostale iste a oni su doista propali“, komentirala je moja kćer kada se slavna šestorka ponovno naišla na okupu. I doista, Jennifer Aniston, Courteney Cox i Lisa Kudrow su dobro održavane gospođe mladenačkog šarma dok Matthew Perry, David Schwimmer i Matt LeBlanc izgledaju kao da ih život baš nije mazio. Schwimmer je u najboljoj kondiciji, LeBlanc se očigledno prepustio omiljenom poroku jedenja te izgleda kao simpatični stric iz Dalmacije dok Perry…. Meni je djelovao kao lijekovima dobro izbalansirani ovisnik koji jedva da je sjena onog komičara kojeg smo obožavali.

Najlošiji i najdosadniji dijelovi emisije su oni s Jamesom Cordenom, kada im on postavlja uglavnom bezvezna pitanja. No, tu se otkriva i prva emotivna bomba specijala a to je da su Jennifer Aniston i David Schwimmer bili doista zaljubljenu za vrijeme prve sezone serije, no kako su oboje bili u drugim vezama tu iskru nikada nisu rasplamsali.

U emisiji se analiziraju neke od najpoznatijih epizoda ili scena a veliku ulogu igraju i autori serije, legendarni Marta Kauffman i David Crane te producent Kevin Bright. Zanimljivo je kada se prisjećaju procesa castinga i načina na koji su razvijali pojedine rukavce priče. Slavna šestorka ponovno odigra i kviz kojeg su Monica i Rachel izgubile i tako ostale bez svoga stana.

U specijalu se pojavljuje i gomila slavnih; Lady Gaga s Lisom Kudrow otpjeva „Smelly Cat“. Održi se i mini modna revija na kojoj Cindy Crawford nosi Rossove kožne hlače, Cara Delevigne Rachelinu haljinu za djeveruše a, nećete vjerovati, Justin Bieber Rossov kostim krumpira. Bila je to doista nadrealni prizor. No, tu su i ljudi sa svih strana svijeta koji govore o tome kako su im "Prijatelji" promijenili ili spasili živote a među njima je i David Beckham koji kaže da gleda „Prijatelje“ kada je tužan i sam u hotelskim sobama.

Specijal je izbalansirana kombinacija sladunjavosti, nekad manje ili više uspjelih duhovitosti, dobro izabranog arhivskog materijala i nešto malo prave emotivnosti koju su uspjeli izdestilirati iz ponovnog okupljanja legendarne šestorke. Ni, izbliza kao pravi „Prijatelji“ no sasvim pristojan podsjetnik na to zašto ih s godinama ne prestajemo voljeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:54