PRVE REAKCIJE NA 'OVERLORD'

GLAVNA FILMSKA TEMA NA TWITTERU PROTEKLOG VIKENDA Nacisti, zombiji, bombe... Svi pričaju o hororu J. J. Abramsa

 

“Overlord”, bizarni ratni horor u produkciji J. J. Abramsa (trenutačno radi na novom filmu “Star Wars”), ovog je vikenda nakon mnogo nagađanja i spekulacija te odličnog trailera na Fantastic Festu u Teksasu doživio svoju svjetsku premijeru i odmah užario Twitter.

Radnja filma koji je režirao Julius Avery prati američke vojnike koji se u sklopu tajne misije dan prije savezničkog iskrcavanja na Normandiju padobranima spuste u okupiranu Francusku i tamo nalete na tajni laboratorij u kojem nacisti - nemojte se smijati - provode eksperimente na zombijima.

I dok nitko od filma ne očekuje da ima bilo kakve umjetničke aspiracije, svi koji su ga pogledali na premijeri ostali su oduševljeni. Opisuju ga kao sjajnu zabavu i miks omiljenih žanrova - ratne pustolovine, Frankensteina i zombie horora. Među najgorljivijim fanovima su i kritičar Germain Lussier, C. Robert Cargill, scenarist Marvelova hita Dr. Strange i Rob Liefeld, autor stripa o Deadpoolu.

Prema reakcijama kritičara koji su film pogledali, riječ je o križancu kultnih igrica Wolfenstein i Resident Evil, a posebno se hvale akcijske scene koje uključuju zračne bitke nad Normandijom.

Ovo je film koji ozbiljno shvaća trash premisu i nikome se ne ispričava zbog nasilja, krvi i koljačine, sukus je prvih recenzija koja naglašavaju: zabavno do bola!

Film u kina diljem svijeta, pa tako i u Hrvatsku, stiže početkom studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:53