VELIKI USPJEH!

Film ‘Zbornica‘ redateljice Sonje Tarokić nagrađen posebnim priznanjem žirija na prestižnom češkom festivalu

Film Zbornica
 Promo
Film hrvatske debitantice dobio je tako nagradu na festivalu A kategorije koji se obično drži po važnosti četvrtim u Europi

Film 'Zbornica' hrvatske redateljice Sonje Tarokić nagrađen je specijalnim priznanjem žirija na međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma koji je završen u subotu navečer.

Film hrvatske debitantice dobio je tako nagradu na festivalu A kategorije koji se obično drži po važnosti četvrtim u Europi.

Film 'Zbornica' priča je o osnovnoškolskoj pedagoginji koja se nađe usred zavade u školskom kolektivu kad pokuša utjecati na problematičnog profesora. Glavne uloge u filmu glume Marina Redžepović i Stojan Matavulj.

image
Film Zbornica
Promo

Redateljica Sonja Tarokić osobno je preuzela priznanja na ceremoniji zatvaranja u Karlovym Varyma.

'Već je sama selekcija filma u glavni natjecateljski program bila dovoljna da budemo sretni, a povratak kući s priznanjem je cijelo iskustvo učinio još ljepšim. Uz divne reakcije publike nismo mogli zamisliti ljepšu premijeru, a sada mi je dodatno drago da je i žiri prepoznao vrijednost našeg filma', komentirala je Sonja Tarokić ovaj uspjeh njezinog debitantskog dugometražnog filma.

Glavna nagrada žirija u Karlovim Varyma odlazi u naše susjedstvo. Dobio ju je beogradski redatelj Stefan Arsenijević za film 'Strahinja Banović'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:13