VELIKI HIT

Film zbog kojeg hapse u Srbiji stiže u hrvatska kina: ‘Tomu‘ je već vidjelo 600.000 ljudi

Prizor iz filma 'Toma'
Domaća publika moći će ga vidjeti u Cineplexxu i odabranim kinima od 21. listopada. U glavnoj ulizi je Milan Marić

Film o legendarnom Tomi Zdravkoviću koji je dosad vidjelo više od 600.000 ljudi, stiže i u hrvatska kina. Domaća publika moći će ga vidjeti u Cineplexxu i odabranim kinima od 21. listopada.

Novi film Dragana Bjelogrlića, Toma, u cijeloj je regiji izazvao nezapamćeni interes publike i naklonost kritike, a oni najoptimističniji već mu predviđaju i nominaciju za Oscara. U Srbiji i BiH Tomu je vidjelo više od 600.000 ljudi, što je u vrijeme pandemije rezultat koji nisu ostvarili ni neki holivudski blockbusteri.

Nedavno je intervenirala srbijanska policija nakon što je uočeno masovno i nezakonito dijeljenje linka na film po društvenim mrežama. Najmanje jedna osoba je uhićena zbog toga, a nadležna tijela su poručila da će protiv svih korisnika koji su nezakonito dijelili film biti podignuta kaznena prijava.

image
Prizor iz filma 'Toma'
Aleksandar Kujučev
image
Prizor iz filma 'Toma'
Aleksandar Kujučev

Film "Toma" impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom komponiranja nekih od najvećih hitova, ali i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

image
Plakat za film 'Toma'

Legendarnog Zdravkovića na velikom je platnu utjelovio jedan od najperspektivnijih mladih srpskih glumaca, Milan Marić. Tamara Dragičević tumači Silvanu Armenulić, a ostatak glumačke ekipe uključuje i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Sanju Marković, Milenu Radulović, Paulinu Manov, Milana Kolaka, Mirjanu Karanović, Ivana Zekića, Radomira Nikolića…

Film su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić te Željko Joksimović, koji ujedno potpisuje i glazbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:02