ROBIN WRIGHT

Film u kojem je zvijezda ‘Kuće od karata‘ i redateljica i izvršna producentica i glavna glumica izgleda izvrsno

film Land

 /Focus Features Youtube Screenshot
Wright je režirati počela još dok je nastupala u seriji ‘Kuća od karata‘: potpisala je čak deset epizoda

Robin Wright počela je režirati još dok je nastupala u seriji "Kuća od karata": potpisala je čak deset epizoda. Zatim joj se dopao scenarij o sredovječnoj ženi koja se terapijom pokušava oporaviti od šoka koji ju je zadesio, ali postupno shvaća da je glavni problem što ne podnosi druge ljude u svojoj blizini. Kupuje brvnaru u divljini Wyominga, vjeruje da će tamo uspjeti preživjeti, ali to baš nije tako lako.

Glavnu ulogu trebala je igrati druga glumica, ali kako ta nije imala slobodnih termina, naposljetku je redateljica preuzela i taj zadatak.

Treba joj odati priznanje, jer je usput bila i izvršna producentica, film izgleda izvrsno, a scene u (impresivnim) eksterijerima natjerat će mnoge da odgledaju priču sa zanimanjem, iako su u njoj samo dva lika, koji zapravo ne znaju ništa jedno o drugome.

Ovaj drugi je lutalica koji pomaže junakinji kad je to najpotrebnije, a na njezino pitanje zašto to radi, on lakonski odgovara: "Zato što me put naveo na tvoju stazu".

Ne očekujte nikakve velike romanse, to je naprosto film o čovjeku i prirodi, a kad se njih dvoje odluče povjeriti jedno drugom, već je prekasno za bilo kakav odnos.

Minimalistička drama koja se odigrava u jednom od najljepših američkih pejzaža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:23