VELIK USPJEH

Film ‘F20‘ prošli vikend osvojio čak četiri nagrade, Romina Tonković proglašena najboljom glumicom

Romina Tonković u filmu 'F20'
Radnja prati dvoje mladih koji jedne noći kreću u ono što bi trebao biti najbolji provod u životu, no pretvara se u najgoru noćnu moru

Tijekom proteklog vikenda dugometražni igrani film "F20" Arsena Antona Ostojića osvojio je četiri nagrade na online izdanjima festivala koji se inače održavaju u Los Angelesu i Beču, objavio je u utorak Hrvatski audiovizualni centar.

Na 5. izdanju Filmskog festivala Sherman Oaks u Kaliforniji, Ostojićev film osvojio je ukupno tri nagrade: Veliku nagradu žirija za najbolji film, koju ravnopravno dijeli s čileanskim filmom "Imaginarna država" redatelja Alana Fischera, Veliku nagradu žirija za najboljeg redatelja igranog filma te Veliku nagradu žirija za najbolju glavnu žensku ulogu (Romina Tonković).

U dugometražnom natjecateljskom programu, u sklopu kojeg je prikazan i hrvatski film, sudjelovalo je osam igranih naslova.

Na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji je također završio 29. studenoga, glumica Romina Tonković je za svoju ulogu djevojke Martine dobila Nagradu za najbolju glumicu, što joj je već četvrto međunarodno glumačko priznanje za tu debitantsku ulogu.

Za sudjelovanje na Austrijskom međunarodnom filmskom festivalu, koji se inače odvija u Beču, prijavilo se više od 250 dugometražnih i kratkometražnih naslova iz cijeloga svijeta.

Film "F20" priča je o dvoje mladih koji jedne noći kreću u ono što bi trebao biti najbolji provod u životu, no pretvara se u najgoru noćnu moru.

Osim Romine Tonković, glume Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Borisa Miholjevića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:40