Cannes film festival

‘Elvis‘ Baza Luhrmanna je priča o kralju rock‘n‘rolla koja je rasplakala Priscillu Presley

”Elvis”, film

 

 Warner Bros. - Bazmark Films - R/AFP/Profimedia
Produkcija filma krenula je u Australiji u ožujku 2020. godine, uz pauzu zbog zaraze Toma Hanksa koronavirusom

U kina dolazi biografski glazbeni film "Elvis", o karijeri i životu kralja rock'n'rolla, neponovljivog Elvisa Presleyja.

Radnja nas vodi od početaka Elvisa kao izvođača do njegovih kasnijih godina u Vegasu, a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

Režirao ga je Baz Luhrmann, a sa scenarijem su mu pomogli Sam Bromell, Craig Pearce i Jeremy Doner. Premijera će se odviti na filmskom festivalu u Cannesu 25. svibnja, dok ga u našim kinima možemo očekivati od 23. lipnja.

U glavnoj ulozi pojavit će se Austin Butler, najpoznatiji prema ulogama Wilkea u seriji "Swithed at Birth" i Texa Watsona u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu", a ostatak glumačke ekipe čine Tom Hanks (Tom Parker) i Olivia DeJonge (Priscilla Presley).

Produkcija filma krenula je u Australiji u ožujku 2020. godine, uz pauzu zbog zaraze Hanksa koronavirusom. Snimanje se nastavilo iste godine, no datum je pomaknut više puta zbog pandemije. Ovog puta, film ćemo napokon moći pogledati na platnima naših kina, a krajem kolovoza i na HBO Maxu.

Kroz 20 godina Elvisovog života prikazanih u filmu, osim zapetljanog odnosa s menadžerom, u središtu Elvisovog putovanja jedna je od najznačajnijih i najutjecajnijih osoba, Priscilla Presley.

image

Elvis Presley i Priscilla Presley

Kobal/Shutterstock

Moći ćemo pobliže vidjeti kakav je bio njihov odnos, a Luhrmann je jednom prilikom rekao kako će u filmu biti prikazan i američki život 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, kada je kralj rock'n'rolla stekao popularnost u cijelom svijetu.

image

Elvis Presley

Moviestore/Shutterstock

"Ovo je sjajno platno za istraživanje kulture i društva Amerike tih godina. To je ono što me privuklo", dodao je.

Warner Bros izbacio je trominutni trailer u kojem je Butler odjeven kao glazbenik - zaglađena crna kosa, sunčane naočale i njegov poznati bijeli kombinezon.

U priču nas uvodi Perker s riječima "Postoje neki koji me smatraju zlikovcem ove priče", zatim je prikazan Elvis na početku svoje glazbene karijere koji po prvi puta dolazi na pozornicu. Publika ga s iščekivanjem gleda, dobacuju mu i komentare na temelju njegove frizure, a zatim počinje izvoditi pjesmu nakon koje publiku ostavlja bez daha. Parker mu nakon izvedbe postavlja pitanje “Jesi li rođen sa sudbinom? Ili ti je samo pokucala na vrata?" i napominje kako je u tom trenutku gledao mršavog dječaka koji se pretvara u superheroja.

Nakon što je trailer izašao, na Twitteru su se počele voditi rasprave oko Butlerove uloge Elvisa. Dok su neki bili više nego zadovoljni njegovom ulogom, drugi su kritizirali odabir glumca većinom na temelju njegovog izgleda, komentarima poput "Ne vidim Elvisa, Austinovo lice je previše lijepo za to" i "On ne liči na njega, zar ne?".

Njegovu ulogu iskreno je presudila i sama Priscilla Presley objavom na Facebooku: "To je istinita priča ispričana na sjajan i kreativan način koji je samo Baz, na svoj umjetnički način, mogao ispričati. Austin Butler, koji je glumio Elvisa, je izvanredan. Na pola filma, Jerry i ja smo se pogledali i rekli WOW!!! Bravo! Znao je je imao velik zadatak pred sobom. Bio je izuzetno nervozan igrajući ovu ulogu, mogu samo zamisliti".

Pricsilla se na film osvrtala više puta, a priznala je da je zbog njega i zaplakala kada je vidjela koliko je oduševio njezinu kćerku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:47