SQUID GAME

Autor šokantne serije koja rastura na Netflixu o drugoj sezoni: ‘Umara me i samo razmišljanje...‘

Kadar iz serije Squid Game
 Netflix/Youtube
Ako se odlučim raditi drugu sezonu, zasigurno je neću raditi sam. Svakako bih angažirao više scenarista, rekao je Hwang Dong-Hyuk

Južnokorejska serija "Squid Game", trenutno je najgledaniji projekt iz ponude Netflixa u 90 zemalja (pa i u Hrvatskoj). Kontroverzna priča o kojoj svi govore, koja je stigla na Netflix stigla sredinom rujna, grabi prema prvom mjestu liste najpopularnijih serija na toj streaming platformi uopće te prijeti i naizgled nedodirljivom Bridgertonu.

U seriji gledatelji prate grupu stranaca, gubitnika koji su se iz različitih razloga našli pri dnu, zaduženi i nesretni. A onda im neki tajanstveni ljudi ponude mogućnost da osvoje golem novac igrajući niz "igara". Devet epizoda serije krcate su nasiljem i doista šokantne.

image
Squid Game, prizor iz serije
Backgrid/Backgrid Uk/Profime
image
Squid Game
Netflix
image
Kadar iz serije Squid Game
Netflix/Youtube

Globalna publika koja se nakačila na "Squid Game" sada željno čeka novu drugu sezonu. No, nije sigurno da će im se želja ostvariti. Naime, autor serije Hwang Dong-Hyuk nema plan za budućnost, barem ne bliskoj budućnosti. U intervjuu za Variety Hwang je rekao da nema dobro razrađene planove za Squid Game 2.

- Umara me i samo razmišljanje o tome. Ako se odlučim raditi drugu sezonu, zasigurno je neću raditi sam. Svakako bih angažirao više scenarista i više iskusnih redatelja.

Na pitanje o iznimnom uspjehu skromno je rekao kako mu se nije nadao.

- Htio sam napisati priču koja će biti alegorija ili basna o modernom kapitalističkom društvu, nešto što prikazuje ekstremnu konkurenciju, donekle nalik ekstremnoj konkurenciji života samog - objasnio je redatelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:48